Moastele Sfantului Ierarh NECTARIE de la Eghina, la Catedrala din Urziceni

Cu binecuvantarea si mijlocirea Preasfintitului Parinte VINCENTIU Episcopul Sloboziei si Calarasilor o delegatie a Protopopiatului Urziceni a mers intr-un scurt pelerinaj in Insula Eghina din Grecia in zilele de 24-25 septembrie 2013. Preacucernicul Parinte Protopop Bogdan-Ionut Stancu insotit de Parintele Cocheci Constantin s-au intalnit cu Inaltpreasfintitul Parinte Efrem Mitropolit de Hydra, Spetses si Eghina. Chiriarhul locului a binecuvantat dorinta credinciosilor din Urziceni de a avea inca un protector spiritual pe ocrotitorul Eghinei, Sfantul Ierarh Nectarie. Cu aceasta ocazie Parintele Protopop a primit in dar o particica din moastele celui intre sfinti parintelui nostru NECTARIE de la Eghina, facatorul de minuni si un document de atestare.

Sfintele relicve au fost asezate in Catedrala din Urziceni duminica 29 septembrie 2013, eveniment la care au participat mai multi preoti din protopopiat si multime de credinciosi. Timp de 40 de zile se va savarsi Sfanta Liturghie si Acatistul Sfantului Nectarie in semn de multumire pentru acest mare dar oferit.

Sfantul Nectarie Taumaturgul, unul dintre cei mai iubiti sfinti de data recenta, este cunoscut mai ales ca vindecator al uneia dintre cele mai cumplite boli: cancerul. El este grabnic ajutator tuturor celor care vin si se roaga cu credita inaintea icoanei sale si ale Sfintelor Sale Moaste. Biserica il praznuieste in fiecare an pe data de 9 noiembrie.

Iti multumim Sfinte Nectarie pentru aceasta bucurie oferita credinciosilor din Episcopia Sloboziei si Calarasilor, in anul 2013, cand se implinesc 20 de ani de existenta.

Preot Bogdan-Ionut Stancu
Protopopul Urzicenilor

.

30 Septembrie 2013

Vizualizari: 890

Voteaza:

Moastele Sfantului Ierarh NECTARIE de la Eghina, la Catedrala din Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE