Moastele Sfantului Ioan Iacob de la Neamt in parohia Frenciugi

In parohia Frenciugi din Protopopiatul Iasi 2 a fost adusa sambata racla ce adaposteste o particica din moastele Sfantului Ioan Iacob de la Neamt. Moastele au fost aduse, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, de la Biserica „Sf. Ioan Iacob de la Neamt“ de pr. prof. Viorel Laiu, spiritual in cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“, si au fost intampinate de pr.

Vilie Dorosinca, protopop al Protopopiatului Iasi 2, alaturi de soborul de preoti. „Dupa ce sfintele moaste au fost asezate in biserica s-a oficiat Acatistul Sfantului Ioan Iacob si o slujba de multumire pentru binefacerile primite asupra noastra. Parintele protopop Vilie Dorosinca a tinut un cuvant de folos in care a vorbit despre importanta cinstirii sfintilor, a Sfantului Ioan Iacob cu precadere. Apoi a avut loc slujba Privegherii, la finalul careia pr. prof. Viorel Laiu a punctat cateva aspecte din viata Sfantului Ioan Iacob“, ne-a relatat pr. paroh Ioan Alexandru Sigher.

„Sfantul Ioan m-a ocrotit si m-a ajutat“
Programul liturgic a continuat la miezul noptii cu Taina Sfantului Maslu in cadrul careia s-au citit rugaciuni pentru izbavire de boala. Atat la Priveghere, cat si la slujba savarsita la miezul noptii au participat numerosi credinciosi. Ieri-dimineata, incepand cu ora 6:00, s-au oficiat slujba Acatistului Sfantului Ioan Iacob, Ceasurile si Sfanta Liturghie. Raspunsurile la strana le-a dat un grup de elevi ai Seminarului „Veniamin Costachi“. La ora 12:00 a avut loc sfintirea troitei aflate in poarta bisericii parohiale, care a fost urmata de o agapa frateasca. „Acest pelerinaj reprezinta un prilej de a multumi Sfantului Ioan Iacob pentru ca m-a ocrotit si m-a ajutat in cei cinci ani cat am facut Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt. Pentru credinciosii din parohie venirea sfintelor moaste reprezinta un motiv in plus de a apara credinta intr-o zona misionara cum este aceasta“, a mai adaugat pr. paroh Ioan Alexandru Sigher.
 

Sursa: mmb.ro

.

04 Octombrie 2010

Vizualizari: 324

Voteaza:

Moastele Sfantului Ioan Iacob de la Neamt in parohia Frenciugi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE