Moastele Sfantului Ioan Rusul la Catedrala din Urziceni

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU Episcopul Sloboziei si Calarasilor, in perioada 28-31 martie 2013, vor fi aduse spre inchinare Moastele Sf. Ioan Rusul, in Catedrala din Urziceni.

Moastele vor veni din Episcopia Giurgiului, de la Manastirea cu acelasi nume, Sf. Ioan Rusul.

Astfel, joi 28 martie, ora 16.00, vor fi intampinate de preoti si credinciosi la intrarea in oras (zona stadion) si vor fi purtate pe, deja consacrata, Calea Sfintilor catre Catedrala. Crestinii se vor putea inchina sfintelor odoare pana duminica 31 martie 2013, ora 18.00. Biserica va fi deschisa pe toata durata pelerinajului si vor fi savarsite slujbe permanent.

In ultima zi de pelerinaj vom avea bucuria binecuvantarii Ierarhului nostru Preasfintitul Parinte VINCENTIU, care va savarsi Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din Municipiul Urziceni.

Este al cincilea an consecutiv cand in urbea noastra sunt aduse sfinte moaste. A devenit deja o traditie ca in perioada Postului Mare credinciosii sa se bucure de intalnirea in mod tainic cu sfintii lui Dumnezeu aici pe pamant.

Aceasta procesiune marcheaza un eveniment important si pentru Eparhia noastra, caci anul acesta se implinesc 20 de ani de la infiintarea Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Sfantul Ioan Rusul este un sfant mai nou al Bisericii. El a murit in anul 1730 pe 27 mai. Este recunoscut ca vindecator de boli grave si de cancer, dar si un sfant care „plange pentru tineret”, fiind astfel socotit ocrotitor al copiilor si ajutator familiilor care nu pot avea copii.

Nadajduim ca prezenta Sfintelor Moaste sa intareasca lucrarea pastorala si misionara a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor si credem ca va fi si o binecuvantare si mangaiere pentru credinciosi, in aceste vremuri de incercare.

Preot Bogdan-Ionut Stancu
Protopopul Urzicenilor
 

.
Pe aceeaşi temă

19 Martie 2013

Vizualizari: 817

Voteaza:

Moastele Sfantului Ioan Rusul la Catedrala din Urziceni 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE