Moastele Sfantului Mucenic Ciprian, izbavitorul de farmece si vraji, vor fi aduse la Ramnicu-Valcea

La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, la hramul Catedralei Arhiepiscopale Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, în perioada 29 aprilie – 30 aprilie 2017, vor fi aduse la Râmnicu-Vâlcea moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian, episcopul Antiohiei, ocrotitorul de farmece și vrăji.

Dreptmăritorii creștini ai Bisericii noastre au o evlavie deosebită la moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian, acesta fiind cinstit ca izbăvitor de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească, după ce el însuși a trăit momentul convertirii sale din închinător la idoli și mare vrăjitor, în mărturisitor al dreptei credințe, ierarh și martir al Bisericii.
Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian se află așezată spre închinare și binecuvântarea credincioșilor în Biserica Sfântul Ciprian – Zlătari din București. La aceste sfinte moaște, mulțime de creștini de-a lungul timpului s-au bucurat de minuni: vindecări, izbăviri de patimi, dobândirea de pace și liniște în familie etc.

Delegația patriarhală care însoțește racla cu sfintele moaște va sosi la Râmnicu-Vâlcea sâmbătă, 29 aprilie, la ora 16.00, și va fi întâmpinată de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în parcul Teatrului Municipal Anton Pann. În continuare, va avea loc Procesiunea „Calea Sfinților”.

Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian, prăznuit în Biserica Ortodoxă la data de 2 octombrie, era originar din Antiohia Pisidiei şi a trăit în vremea împăratului Deciu (pe la anul 250), făcând parte dintr-o familie înstărită, devenind filosof şi vrăjitor cumplit. A fost câştigat la credinţa cea întru Hristos de către o fecioră creștină, Iustina, care toate lucrările lui demonice ca pe o pânza de păianjen le-a sfărâmat, fiind şi ea din Antiohia.

Era atunci în acea cetate un tânăr, pe nume Aglaid, fiu de părinţi bogaţi, vieţuind cu desfătare întru deşertăciunea lumii acesteia. Şi acesta, într-o vreme oarecare, a văzut-o pe Iustina fecioara mergând la biserică şi s-a minunat de frumuseţea ei. Iar diavolul a pus gând rău în inima lui asupra ei şi, aprinzându-se de dorul ei, Aglaid a început a se gândi în toate chipurile, înşelând-o, să aducă pe fecioara cea curată a lui Hristos întru necurăţia cea gândită de dânsul. Neajungându-şi scopul a venit la Ciprian; iar acesta de trei ori trimiţând, prin vrăjitoriile sale, demonii către tânără, n-a izbutit nimic.

Deci după ce a cunoscut că meşteşugul său este neputincios, s-a botezat şi, arzând vrăjitoreştile sale cărţi, a crezut în Domnul. Apoi a fost făcut episcop şi, pe mulţi povăţuindu-i la credinţa lui Hristos, a fost prins împreună de către stăpânitorul cetății, şi după numeroase chinuri la care l-a supus atât pe episcopul Ciprian, cât și pe Iustina fecioara, i-a trimis la Nicomidia, unde li s-au tăiat capetele, la 2 octombrie din anul 304.

Încă din secolul al IV-lea, Sfântul Ciprian a fost cinstit în Biserică ca izbăvitor de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească.

 

Pe aceeaşi temă

28 Aprilie 2017

Vizualizari: 4456

Voteaza:

Moastele Sfantului Mucenic Ciprian, izbavitorul de farmece si vraji, vor fi aduse la Ramnicu-Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE