Moastele Sfantului Nectarie in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului

Sute de credinciosi din intreaga eparhie a Romanului si Bacaului au fost prezenti sambata, 31 august 2013, la catedrala arhiepiscopala ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, cu ocazia aducerii in pelerinaj, pentru prima oara, a moastelor Sfantului Ierarh Nectarie Taumauturgul de la manastirea Radu Voda din Bucuresti.

Sarbatoarea din aceasta zi a fost precedata de sfanta Liturghii, oficiata de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

In cadrul dumnezeiestii slujbe, Preasfintia Sa a hirotonit intru diacon pe tanarul Andrei Adrian Gabriel, pe seama parohiei Poienta, iar pe diacon Iulian Gabriel Harjan intru preot pe seama parohiei Zlatari ”Sf. Nicolae” Parincea, potrivit epr.ro.

La orele 17.00, racla cu particele din moastele sfantului Nectarie a fost asezata spre inchinare la biserica din Cotu Vames (langa municipiul Roman), cu ocazia tarnosirii bisericii, urmand a se intoarce duminica, 1 septembrie, la manastirea Radu Voda.

Sursa: basilica.ro

01 Septembrie 2013

Vizualizari: 732

Voteaza:

Moastele Sfantului Nectarie in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE