Moastele Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Grigorie de Nazianz vor fi aduse la Bucuresti de hramul Catedralei Patriarhale

Cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale din Bucuresti – Cuviosul Dimitrie cel Nou – in perioada 24 – 29 octombrie 2009, vor fi aduse de la Atena o parte din moastele Sfantului Vasile cel Mare (mana dreapta) de catre o delegatie a Sfantului Sinod al Bisericii Greciei, condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Ierotheos de Limnos.

De asemenea, vor fi aduse o parte din moastele Sfantului Grigorie de Nazians, prietenul Sfantului Vasile cel Mare, ca dar oferit de Arhiepiscopia de Viena, Austria si o parte din moastele Sfantului Grigorie de Nyssa, fratele Sfantului Vasile cel Mare, moaste care se afla in prezent la biserica Domnita Balasa din Bucuresti.
Astfel, credinciosii pelerini vor primi o deosebita binecuvantare prin inchinarea la moastele celor trei sfinti capadocieni, in acest an comemorativ omagial al sfintilor capadocieni.

Moastele Sfantului Vasile cel Mare se vor intoarce la Atena in data de 29 octombrie, iar moastele Sfantului Grigorie de Nazianz si ale Sfantului Grigorie de Nyssa vor ramane definitiv in Bucuresti.

Sursa:basilica.

ro

.

03 Octombrie 2009

Vizualizari: 730

Voteaza:

Moastele Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Grigorie de Nazianz vor fi aduse la Bucuresti de hramul Catedralei Patriarhale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE