Moastele Sfintei Chiriachi la hramul Manastirii Bujoreni

Racla cu moastele Sfintei Mucenite Chiriachi de la Catedrala episcopala din Husi a ajuns aseara la Manastirea Bujoreni din judetul Vaslui, cu prilejul hramului acestei asezari monahale.

Dupa intampinarea raclei, adusa de protos. Iorest Matei, exarhul administrativ al manastirilor din Episcopia Husilor, a fost oficiata slujba Privegherii de catre un sobor de preoti. Privegherea a fost urmata de Sfanta Liturghie de toata noaptea. Dupa cum ne-a relatat pr.

Cosmin Gubernat, consilier al Sectorului social-misionar al Episcopiei Husilor, in aceasta dimineata, Sfanta Liturghie va fi oficiata incepand cu ora 9:00 de Preasfintitul Corneliu, Episcopul Husilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, si va fi precedata de slujba Aghesmei mici. Manastirea Bujoreni este cea mai mare asezare monahala de calugari din Eparhia Husilor, numarand in prezent 37 de vietuitori. Prima atestare documentara este din 27 martie 1602, iar inceputurile acestui asezamant sunt legate de gasirea in chip minunat a unei icoane a Maicii Domnului in scorbura unui stejar secular si de zidirea unei biserici in acest loc.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Aprilie 2014

Vizualizari: 485

Voteaza:

Moastele Sfintei Chiriachi la hramul Manastirii Bujoreni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE