Moastele Sfintei Mucenite Filofteia au ajuns in Galati

În seara zilei de 27 noiembrie 2016 s-a desfășurat procesiunea Călători pe cărările sfinților cu racla moaștelor Sfintei Mucenițe Filofteia. Racla a fost adusă de la Curtea de Argeş la Galaţi de o delegaţie condusă de IPS Arhiepiscop Calinic, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei la Dunărea de Jos. Printre credincioşii participanţi la pelerinaj s-au aflat Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos.

După oficierea slujbei pentru primirea sfintelor moaşte în Catedrala Arhiepiscopală din Galați s-a săvârșit slujba Privegherii, informează site-ul oficial al Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

A fost citit Acatistul Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, după care au urmat o serie de cateheze cu tema: Rugăciunea în comuniune; Înțelesurile spirituale ale pelerinajului cu moaștele Sfântului Apostol Andrei și ale Sfintei Mucenițe Filofteia.

Numeroşi credincioşi aşteaptă la rând să se întâlnească cu cei doi sfinţi: Sfântul Apostol Andrei şi Sfânta Muceniţă Filofteia.

Iulian Dumitrascu
Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

28 Noiembrie 2016

Vizualizari: 539

Voteaza:

Moastele Sfintei Mucenite Filofteia au ajuns in Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE