Moastele Sfintei Mucenite Filofteia vor fi aduse in Episcopia Alexandriei si Teleormanului

Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia vor fi aduse la hramul Mănăstirii Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului

Cu prilejul sărbătoririi Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, hramul Mănăstirii Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului, în perioada 22-23 iulie 2016 moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Mănăstirea Curtea de Argeș vor fi aduse la această mănăstire de o delegație condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, după cum ne-a precizat Arhid. Serafim Baciu, Consilier eparhial.

Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia va fi așezată spre închinare într-un baldachin special amenajat, alături de racla cu moaștele Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, care se găsește la Mănăstirea Pantocrator.

Pelerinajul la sfintele moaște se va desfășura după următorul program:

• vineri, 22 iulie, orele 17:00, racla cu moaștele Sfintei Filofteia va ajunge la Mănăstirea Pantocrator, unde va fi întâmpinată de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în continuare săvârșindu-se slujba Vecerniei cu Litia;
• orele 21:00 Sfântul Maslu și Paraclisul Sfintei Maria Magdalena;
• orele 00:00 Sfânta Liturghie arhierească oficiată de un sobor de arhierei, condus de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Moaștele Sfintei Filofteia vor rămâne spre închinare în Mănăstirea Pantocrator până sâmbătă, 23 iulie, la orele 17:00, când vor fi duse la Catedrala Episcopală Sfântul Alexandru din Alexandria, unde vor rămâne până în după-amiaza zilei de duminică, 24 iulie 2016.

Iulian Dumitrascu
Sursa: basilica.ro

 

Pe aceeaşi temă

17 Iulie 2016

Vizualizari: 679

Voteaza:

Moastele Sfintei Mucenite Filofteia vor fi aduse in Episcopia Alexandriei si Teleormanului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE