Moastele Sfintilor Epictet si Astion in Mitropolia Clujului

Credinciosii din Mitropolia Clujului se vor putea inchina in aceasta saptamana la moastele sfintilor Epictet si Astion. Sfintele moaste vor fi aduse spre cinstire si inchinare in data de 20 iulie la Manastirea Sfantul Ilie din Nuseni din judetul Bistrita-Nasaud, cu ocazia praznuirii hramului acestei vetre monahale, care-l are ca ocrotitor pe Sfantul Prooroc Ilie Tezviteanul. Delegatia de la Manastirea Halmiris, din episcopia Tulcei, unde se pastreza moastele celor doi martiri dobrogeni va sosi cu racla cu sfintele moaste joi dupa-masa, in jurul orei 12. Aceasta va fi intampinata in curtea manastirii de monahii asezamantului, preoti si credinciosi.

Sfintele moaste vor fi asezate spre inchinare intr-un baldachin special amenajat in incinta manastirii. Cu acest prilej, la Manastirea Nuseni va avea loc un program liturgic special, la care va participa si IPS Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, care va oficia vineri, 20 iulie 2012, Sfanta Liturghie la hramul Manastirii.

Amanunte despre eveniment a oferit parintele Paisie Iloaie, staretul Manastirii Nuseni: "In preziua hramului, 19 iulie, vor fi aduse si primite asa cum se cuvine spre inchinare sfintele moaste. Urmeaza slujba acatistului Sfintilor Episctet si Astion si un scurt cuvant de invatatura al parintelui staret de la Manastirea Halmiris. Slujba privegherii va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Andrei, inconjurat de un sobor de preoti. In ziua hramului, 20 iulie, la ora 7 dimineata, vom face slujba acatistului Sfantului Proroc Ilie Tezviteanul, la ora 8 sfintirea apei, dupa care, la ora 8:45 urmeaza pregatirea sfintitilor slujitori si a credinciosilor in vederea intampinarii Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit pentru a merge spre altarul de vara unde se va savarsi Sfanta Liturghie”. 

Tot cu acest prilej, Centrul de Pelerinaje "Renasterea” organizeaza un pelerinaj la hramul manastirii Nuseni, care va pleca vineri, 20 iulie 2012 de la ora 7.00 din fata Catedralei Mitropolitane. Pelerinii vor ajunge la Manastire si vor asista la Sfanta Liturghie arhiereasca savarsita de IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, dupa care, pe traseul de intoarcere, vor vizita manastirea Dobric.

Moastele Sfintilor Epictet si Astion vor poposi duminica seara si la Manastirea Floresti, unde vor sta spre cinstire si inchinare pana luni dimineata. Cu acest prilej se va oficia la acest asezamant monahal slujba vecerniei si privegherii, duminica seara, iar luni Sfanta Liturghie.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

Pe aceeaşi temă

18 Iulie 2012

Vizualizari: 958

Voteaza:

Moastele Sfintilor Epictet si Astion in Mitropolia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE