Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena au sosit la Urziceni

Joi 07 aprilie 2016, la ora 17.00, moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena au sosit în Municipiul Urziceni. Racla a fost adusă de Părintele Protosinghel Corneliu Andraşco, slujitor la Catedrala Patriarhală şi delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În Centrul Vechi, la Monumentul Eroilor, mulțime de copii, purtând icoane în brațe, preoți și credincioși au primit cu multă bucurie odoarele sfinte. Alături de racla venită de la București a fost scoasă în procesiune și racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se găsește permanent în Catedrala din Urziceni.

Sfintele relicve au fost purtate în procesiune pe bulevardul principal al orașului, fiind apoi așezate pe esplanada din fața Catedralei. A urmat slujba de Te Deum la finalul căreia Părintele Protopop Aurel Berbec a transmis binecuvântarea arhipăstorului nostru Preasfințitul Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru bucuria pe care a făcut-o comunității de credincioși din Urziceni prin aducerea sfintelor moaște.

Cuvânt de aleasă gratitudine a avut și Părintele Bogdan-Ionuț Stancu, Parohul Catedralei din Urziceni pentru că la împlinirea a douăzeci de ani de la sfințirea locului și punerea pietrei de temelia la sfântul lăcaș moaștele sfinților ocrotitori Împărații Constantin și Elena au venit să binecuvânteze poporul dreptcredincios.

Timp de trei zile și trei nopți se vor săvârși slujbe permanent, iar credincioșii vor putea participa la programul liturgic și se vor putea închina sfintelor moaște, până duminică 10 aprilie 2016, ora 17.00.

Momentul culminant va fi în ultima zi de pelerinaj, duminică 10 aprilie 2016, când vom avea bucuria binecuvântării Ierarhului nostru Preasfințitul Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, care va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Evenimentul este transmis de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe (www.lonews.ro) și poate fi urmărit, de asemenea, pe site-ul Catedralei (www.catedralaurziceni.ro), pe site-ul Protopopiatului Urziceni (www.protopopiatulurziceni.ro) și în întreaga rețea web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor (www.sf-esc.ro).

Preot Bogdan-Ionuț Stancu
Parohul Catedralei din Urziceni

Pe aceeaşi temă

08 Aprilie 2016

Vizualizari: 488

Voteaza:

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena au sosit la Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE