Muzeul de Arta din Severin gazduieste o expozitie de icoane

Acum, in asteptarea Sarbatorii Craciunului, Muzeul Regiunii Portilor de Fier vine in intampinarea iubitorilor de arta cu o expozitie specifica. Este vorba de expozitia de icoane cu tema Nasterea Domnului, vernisata astazi la Muzeul de Arta din muncipiu.



Expozitia cuprinde icoane din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea dar si ferecaturi de evanghelie si pocale folosite in slujbele ortodoxe, dupa cum a declarat pentru Radio Lumina Maria Balaceanu, directorul Muzeului de Arta din Drobeta Turnu Severin.

Episcopia Severinului si Strehaiei a fost reprezentata la acest eveniment de parintele inspector cultural Petrisor Zaharia care a vorbit despre semnificatia icoanei ortodoxe: ".prin icoana, cele nevazute se fac vazute,cele neapropiate ne par apropiate, asa cum Cel necuprins s-a facut cuprins prin Intrupare. Cuvantul icoana este de origine greaca, insemnand imagine. Mai mult decat atat, icoana este o imagine facuta nu pentru ochi si minte, ci pentru suflet si inima, pentru ca daca sensurile nu sunt intelese de la prima vedere, icoana aduce mangaiere si ne intareste, facandu-ne sa avem nadejde. Icoana ne ridica din lumea concreta, din zbuciumul cotidian, ducandu-ne cu gandul la cele mai presus de lume, la contemplatia care ne sfinteste vederea, si prin ea, sufletul", a spus parintele inspector Petrisor Zaharia.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

13 Decembrie 2012

Vizualizari: 852

Voteaza:

Muzeul de Arta din Severin gazduieste o expozitie de icoane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE