Nektarios, Episcopul ortodox de Hong Kong

 

Sinodul Patriarhiei Ecumenice l-a ales ca nou Episcop pentru Episcopia de Hong Kong pe Arhimandritul Nektarios, fost secretar general al Episcopiei insulelor grecesti Samos si Ikaria, sub directa jurisdictie a Patriarhiei de Constantinopol. Agentia de stiri AsiaNews a stat de vorba cu noul Episcop, intrebandu-l despre rolul pe care Biserica Ortodoxa il poate juca in regiunea chineza.

 

"Ortodoxia", a replicat Nektarios, "dupa cum a spus si Patriarhul ecumenic Bartolomeu, nu este nerabdatoare sa isi extinda prezenta numerica si geografica, ci doreste sa il faca pe om, cu patimile si limitele lui, sa inteleaga cat de mult valoreaza. Puterea lui este spirituala iar scopul lui este diakonia, adica slujirea omului. Este mare nevoie de asa ceva in lumea noastra, care priveste doar spre realitatile materiale", citim in materialul publicat ieri de AsiaNews.

 

Noul Episcop - care il inlocuieste pe Nikitas, ce preia Arhidieceza ortodoxa din Statele Unite - s-a nascut in Epirus in 1969. A fost hirotonit diacon in 1990 si preot in 1995. Biserica Ortodoxa din Hong Kong a fost infiintata la inceputul anilor 1990 de catre Episcopul Atenagoras, actualmente Mitropolit de Mexic si America Centrala, pentru a raspunde nevoilor pastorale ale micii comunitati ortodoxe, formate din oameni de diferite nationalitati. Este vorba de cateva sute de persoane, majoritatea de origine greaca si americana. Hong Kong a devenit Episcopie in 1996, la initiativa Patriarhului Bartolomeu.

 

Sursa: catholica.ro

 

.

15 Ianuarie 2008

Vizualizari: 656

Voteaza:

Nektarios, Episcopul ortodox de Hong Kong 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE