Nichifor cel Lepros, un nou sfant canonizat de Patriarhia Ecumenica

 Luni, 3 decembrie 2012,  in cadrul Patriarhiei Ecumenice a avut loc proclamarea oficiala a canonizarii Sfantului Nichifor cel Lepros, informeaza "romfea.gr". 

Sfantul Nichifor Leprosul, s-a nascut in anul 1890 in satul Chania din insula Creta. A fost ucenicul Sfantului Antim din Chios, alaturi de care a putut trai povara acestei boli infricosatoare ca pe o adevarata binecuvantare.

Desi Mantuitorul a ales ca pana la sfarsitul vietii sale sa nu-l vindece trupeste de lepra, precum stim ca i-a tamaduit pe cei zece leprosi din Evanghelie, L-a vindecat insa pe Cuviosul Nichifor de lepra cea rea a pacatului. Cu cat mai tare ii mistuia lepra frumusetea exterioara a trupului, cu atat sufletul Cuviosului se imbodobea cu virtutile, cu lumina lui Hristos, pe care Il binevestea tuturor. Viata smerita si plina de sfintenie a parintelui Nichifor ramane peste veacuri o predica vie despre asumarea bolii si suferintei, despre cum putem face din acestea, cai de cunoastere a lui Dumnezeu. A trecut la cele vesnice pe 4 ianuarie 1964.

Viata Sfantului Nichifor cel Lepros

 

.
Pe aceeaşi temă

03 Decembrie 2012

Vizualizari: 911

Voteaza:

Nichifor cel Lepros, un nou sfant canonizat de Patriarhia Ecumenica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE