Noi hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane

In ziua de 28 februarie 2013, la Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a avut loc sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Ierarhii Sfantului Sinod au evaluat rezultatele colectei organizate in bisericile si manastirile ortodoxe din tara si strainatate in luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfantului Sinod la incheierea Anului omagial al Tainei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana.

Au fost colectate peste 3.300.000 lei, aproximativ 625.000 kg de produse alimentare, circa 50.000 kg de produse agricole, 150.000 de kg de imbracaminte, aproximativ 15.000 cutii cu medicamente, produse igienico-sanitare, lemne de foc etc., fiind ajutate aproape 70.000 de familii sarace cu membri bolnavi sau cu multi copii din intreaga tara.

Sfantul Sinod a apreciat rezultatele din anul 2012 ale programului social Masa Bucuriei derulat de Patriarhia Romana in parteneriat cu Selgros Cash&Carry S.R.L. Valoarea bunurilor alimentare si a produselor igienico-sanitare donate de Selgros Cash&Carry S.R.L. a fost de peste 3.320.000 lei de care au beneficiat aproximativ 18.300 persoane aflate in institutiile sociale ale Bisericii Ortodoxe Romane.

Dintre celelalte hotarari luate mentionam:

- Oficierea Tainei Botezului si a Tainei Cununiei numai in bisericile parohiale cu respectarea randuielilor liturgice pentru pastrarea sacralitatii si solemnitatii acestor Sfinte Taine;

- Sprijinirea de catre parohii a familiilor defavorizate, cu venituri reduse, cu multi copii, cu persoane bolnave sau a varstnicilor cu venituri mici prin a nu le solicita acestora contributii banesti pentru slujbele de inmormantare;

- Sarbatorirea Zilei Culturii Romane (15 ianuarie) la Patriarhia Romana si in toate eparhiile cu scopul evidentierii legaturii dintre cult si cultura, dintre Biserica si societate in viata poporului roman;

- Infiintarea Asociatiei Nationale a Centrelor de Pelerinaj din Biserica Ortodoxa Romana pentru mai buna organizare a pelerinajelor cu scopul apararii si promovarii activitatilor pastorale si misionare ale Bisericii.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

.
Pe aceeaşi temă

01 Martie 2013

Vizualizari: 1097

Voteaza:

Noi hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE