Noi hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane

In ziua de 18 august 2014, in Sala Sinodala din Resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, a avut loc sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Intre hotararile adoptate mentionam:

-Sfantul Sinod a luat act cu ingrijorare de adoptarea Legii nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare, act normativ deficitar si ambiguu in multe privinte, avand ca principala motivatie crearea cadrului legislativ pentru infiintarea de cimitire private, de catre operatori economici, dar care nu reglementeaza corespunzator problemele generate prin noutatile aduse. De aceea, Sfantul Sinod solicita Guvernului si Parlamentului Romaniei sa amane intrarea in vigoare a acestei legi in vederea modificarii si completarii acestui act normativ.

-Sfantul Sinod a luat act cu apreciere de rezultatul colectei in sprijinul crestinilor ortodocsi din Siria organizata in bisericile si manastirile Patriarhiei Romane din tara si strainatate in primele trei duminici dupa sarbatoarea Sfintelor Pasti 2014 si multumeste unitatilor de cult pentru implicare.



-La cererea Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania, Sfantul Mucenic Hristofor (9 mai) a fost declarat ocrotitor (patron spiritual) al transportatorilor rutieri din Romania.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.
Pe aceeaşi temă

19 August 2014

Vizualizari: 630

Voteaza:

Noi hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE