O noua biserica va fi ridicata in satul Chiraftei, judetul Galati

Duminica, 28 august 2011, ierarhul Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian a sfintit locul si lucrarile la noua biserica ce se va ridica in parohia galateana Chiraftei II. Slujba de sfintire a fost precedata de Sfanta Liturghie arhiereasca savarsita pe locul viitoarei biserici, la care au luat parte numerosi credinciosi din sat si din apropiere.

Sfantul lacas va avea ca hram sarbatoarea „Nasterii Maicii Domnului”.

Suflarea crestineasca din parohia Chiraftei II, Protoieria Tg. Bujor s-a bucurat, in Duminica a XI-a dupa Rusalii (28 august a.c.) de prezenta chiriarhului Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian care a sfintit si binecuvantat locul si lucrarile la noua biserica ce va fi zidita in localitatea galateana.

Ziua a inceput cu savarsirea Sfintei Liturghii de catre Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Casian, insotit de un sobor de preoti si diaconi pe locul viitorului lacas de cult. La sfanta slujba au participat numerosi credinciosi din localitate, in frunte cu oficialitatile locale. Sfanta Liturghie a fost infrumusetata de tinerii parohiei, care au dat raspunsurile la strana, dar si de copiii invesmantati in costume populare care au stat in jurul Inaltpreasfintiei Sale.

Dupa ce s-au impartasit cu Sfintele Taine, copiii au primit mici daruri constand in dulciuri si iconite.

La finalul slujbei, Inaltpreasfintitul Parinte Casian a adresat credinciosilor prezenti un cuvant de incurajare in implinirea misiunii de zidire a sfantului lacas, aratand ca: „In Duminica iertarii datoriilor noastre, fata de semenii nostri, ultima duminica din anul bisericesc, in parohia Chiraftei II s-a asezat sfanta cruce pe temelia noii biserici cu hramul „Nasterea Maicii Domnului”. Fie ca aceasta temelie solida, mai intai prin credinta din sufletele copiilor, tinerilor si credinciosilor de la Chiraftei sa se inalte, ca si Sfanta Cruce, intr-un an de zile pana la cupola, ca sa se inalte astfel si rugaciunile noastre zi de zi inaintea Domnului si sa putem, ca si Domnul, sa iertam”.

La indemnul Inaltpreasfintiei Sale, credinciosii au urcat pe treptele fundatiei deja ridicate si au preinchipuit „biserica vie”, in timp ce copiii au inconjurat Sfanta Cruce asezata in altar pe locul Sfintei Mese.

Dupa implinirea randuielii de sfintire pc pr. paroh Bogdan Vaceanu a multumit chiriarhului Dunarii de Jos pentru prezenta in mijlocul credinciosilor parohiei Chiraftei II, dar mai ales pentru darul de rugaciune si binecuvantare invocat de la Hristos, Arhiereul cel vesnic: „Ziua aceasta este pentru aceasta parohie o sarbatoare importanta, mult asteptata pe care o traim din plin, pentru ca jertfa si osteneala credinciosilor pentru aceasta noua biserica, au fost binecuvantate de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian, care a savarsit Sfanta Liturghie si a rostit rugaciune de sfintire pentru locul noii biserici, dintru inaltimea temeliei deja zidite”.

Credinciosii au fost impresionati de sfanta slujba si au multumit lui Dumnezeu pentru ca au trait acest important moment din viata parohiei lor, sa vada incheiata o prima etapa din zidirea noii biserici si, totodata, asezarea pietrei de temelie si a crucii pe locul sfantului altar.

Sursa: edj.ro

.

01 Septembrie 2011

Vizualizari: 666

Voteaza:

O noua biserica va fi ridicata in satul Chiraftei, judetul Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE