O noua biserica pentru credinciosii parohiei clujene Bociu

Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a sfintit duminica biserica din parohia Bociu, protopopiatul Huedin. Slujba de tarnosire a avut loc de la ora 9, atunci cand s-a sfintit si crucea luminoasa, inalta de noua metri, amplasata in curtea bisericii. Apoi, soborul de preoti in frunte cu Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a oficiat Sfanta Liturghie.

In cadrul cuvantului de invatatura Mitropolitul Clujului le-a dat credinciosilor cateva indemnuri duhovnicesti, sfatuindu-i sa participe la Sfanta Liturghie, sa se impartaseasca regulat si sa faca fapte de milostenie.

Parohia din Bociu a fost infiintata in urma cu doi ani. Inainte a fost filie a parohiei Buteni si are momentan statutul de parohie misionara.

Potrivit parintelui slujitor Horea Saitis, locasul de cult, sfintit astazi, poarta hramul Sfantul Prorooc Ilie Tesviteanul si a fost ridicat in mai putin de un an, dupa ce vechea biserica a fost retrocedata cultului greco-catolic.

Piatra de temelie a fost pusa tot de Inaltpreasfintitul Andrei in 17 iunie, anul trecut. Locasul de cult din lemn, in stilul bisericilor nord- transilvanene a fost ridicat cu ajutorul fiilor satului, raspanditi in toata tara.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

31 Iulie 2012

Vizualizari: 399

Voteaza:

O noua biserica pentru credinciosii parohiei clujene Bociu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE