O noua racla pentru moastele Sfantului Mina

Noua racla cu moastele Sfantului Mare Mucenic Mina de la Biserica Sf. Mina – Vergu, Bucuresti, a fost sfintita astazi, 9 noiembrie 2011, de Patriarhul Romaniei.

Slujba a fost oficiata in Paraclisul istoric din resedinta Patriarhala.

In cuvantul de invatatura, dupa cum ne informeaza Radio TRINITAS, Preafericirea Sa a aratat responsbilitatea care trebuie sa o avem in cinstirea adusa sfintelor moaste.

“Iata s-a sfintit o noua racla pentru Sfantul Mare Mucenic Mina care este ocrotitor al celor nedreptatiti, ajutor al celor pagubiti si pazitor al celor singuri. Este pentru noi o bucurie ca putem cinsti dupa cuviinta moastele sfintilor, mai ales cele ale martirilor, pentru ca vedem, asa cum s-a spus in rugaciunea alcatuita special pentru sfintirea raclei, avem deodata bucuria si datoria de a infrumuseta aceasta cinstire a sfintilor si prin racle mai frumoase. Cele care au fost mai modeste sau cele care au fost facute din lemn, acum se innoiesc pentru ca vom da seama de libertatea pe care o avem in exprimarea credintei. In timp de prigoana nu s-a putut totdeauna desfasura cultul de cinstire a sfintilor in toata frumusetea lui, iar cand suntem liberi responsabilitatea noastra este mai mare”, dupa cum a spus Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Biserica Sf. Mina - Vergu,a fost ridicata in anul 1725 . Moastele Sfantului Mare Mucenic Mina se afla in sfantul lacas din anul 1874.

Sursa: basilica.ro
 

.

09 Noiembrie 2011

Vizualizari: 708

Voteaza:

O noua racla pentru moastele Sfantului Mina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE