Obiecte de cult, icoane, broderii, mobilier bisericesc

 


Targul de Vestminte, Icoane, Artizanat si Obiecte Bisericesti (TOB) si-a deschis in data de 3 mai a.c. portile in Pavilionul 2 de la Complexul expozitional ROMEXPO din Capitala. Aflat la prima editie, targul reuneste aproximativ 40 de participanti care expun obiecte de cult, icoane pe lemn si sticla, broderii, mobilier bisericesc, samd.






Institutul Biblic al Patriarhiei Romane este prezent la targ prin editura sa, prezentand in stand o vasta oferta de carti de slujba precum si lucrari de teologie, de invatatura crestina.



Atelierele Institutului Biblic ofera la randul lor o gama larga de obiecte de cult (candele, cadelnite, Sfinte Vase, cruci, icoane, clopote, policandre) dar si stofe, broderii, vesminte si mobilier bisericesc. Dangatul clopotelor atrage vizitatorii si spre standul firmei austriece Grassmayr care toarna clopote de biserici "armonizate in gama", de peste 400 de ani dar si spre standul firmei germane Hoerz care produce si motoare de clopote si ceasuri de biserica. Un stand foarte atractiv este si Art Georgies, nume sub care isi unesc eforturile peste 150 de artisti plastici, creand adevarate opere de arta sub forma de vitralii, mozaic si pavimente de marmura. Vizitatorii sunt atrasi de asemenea de standul Manastirii Ramet din judetul Alba unde maicile prezinta produsele lucrate in atelierul manastirii: vesminte preotesti, icoane pictate pe lemn si pe sticla, carpete.





Amatorii de pelerinaje in strainatate gasesc la randul lor oferte interesante ale unor agentii de turism. Oferta targului este completata de multe alte exponate interesante, de un magazin virtual de obiecte bisericesti dar si de reviste de profil si de CD- uri cu muzica psaltica. Pictura religioasa este bine reprezentata la TOB de cateva ateliere de icoane din tara si de creatori independenti.



Inca din prima zi, targul a fost vizitat de numerosi preoti dar si de un public larg interesat sa cumpere multe dintre obiectele expuse. Manifestarea expozitionala reprezinta o ocazie de a pune in contact firmele si organizatiile care se ocupa cu producerea, comercializarea si intretinerea obiectelor de cult cu potentialii beneficiari, cei care proiecteaza si construiesc lacasuri de cult.

Targul de Vestminte, Icoane, Artizanat si Obiecte Bisericesti va fi deschis pana in data de 5 mai a.c.


 

.

04 Mai 2007

Vizualizari: 10314

Voteaza:

Obiecte de cult, icoane, broderii, mobilier bisericesc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE