Ocrotitorul Eghinei, cinstit de clerici si credinciosi

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si la invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, o delegatie condusa de Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a adus pentru trei zile la Arad racla cu particele din moastele Sfantului Ierarh Nectarie de la Manastirea Radu Voda din Capitala.

Sfintele moaste au ajuns in eparhia aradeana luni, 21 aprilie, fiind intampinate de chiriarhul locului, Inaltpreasfintitul Timotei, si de numerosi clerici si credinciosi din orasul de pe Mures. Aceasta a fost pusa spre inchinare in mijlocul Catedralei arhiepiscopale „Sfanta Treime“ din Arad, alaturi de racla ce adaposteste particele din moastele Sfantului Ierarh Ioan Gura de Aur, primite in dar cu multi ani in urma de la Vatican.

Cu acest prilej, Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, delegatul Preafericitului Patriarh Daniel, a vorbit celor prezenti despre folosul duhovnicesc al celor care cu credinta si evlavie se inchina cinstitelor moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie, vindecatorul de boli.

„Ca un semn de dragoste si de apreciere pentru stradaniile in ogorul Domnului pe care le are Arhiepiscopul Aradului, Inaltpreasfintitul Timotei, la invitatia si solicitarea pe care a facut-o Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, am fost delegat ca sa port in procesiune cinstitele moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie in Arhiepiscopia Aradului. Sfantul Ierarh Nectarie este unul dintre cei mai populari si cei mai cunoscuti sfinti ai Bisericii Ortodoxe, un sfant care este taumaturg, la care multi oameni alearga pentru a-si tamadui sufletul si trupul. Nu o data am vazut la Manastirea Radu Voda, de unde au fost aduse sfintele moaste, oameni care au solicitat ajutorul si au primit de la Sfantul Ierarh Nectarie vindecari si mangaieri“, a precizat Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul. La randul sau, ierarhul aradean a multumit Preasfintiei Sale pentru ca in perioada de mare sarbatoare a crestinatatii, in Saptamana Luminata, racla cu moastele ocrotitorului Eghinei a poposit in mijlocul clericilor si credinciosilor din aceasta parte de tara. Dupa cuvintele rostite de cei doi ierarhi, in Catedrala arhiepiscopala a fost oficiata slujba Acatistului Sfantului Ierarh Nectarie, timp in care credinciosii prezenti au avut ocazia sa se inchine si sa inalte rugaciuni inaintea sfintelor odoare. Acestea au ramas in sfantul lacas spre inchinare pana in ziua de miercuri, de sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, cand, in prezenta a numerosi credinciosi aradeni, a fost oficiata Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. In zilele urmatoare, delegatia patriarhala va duce sfintele moaste in Episcopia Caransebesului, cu prilejul praznuirii in Duminica Tomii a hramului noii Catedrale episcopale, eveniment la care vor lua parte mai multi ierarhi din Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane.


George Giurgiu
Sursa: http://ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Aprilie 2014

Vizualizari: 698

Voteaza:

Ocrotitorul Eghinei, cinstit de clerici si credinciosi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE