Olimpiada la religie in Episcopia Caransebesului

Pentru elevii din Episcopia Caransebesului, sambata, 10 martie 2012, cu incepere de la orele 10.00, la sediul Seminarulului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebes, a avut loc Olimpiada de religie ortodoxa, faza judeteana. Dupa o atenta selectie facuta de profesorii de religie ai eparhiei, au participat 63 de elevi din scolile si liceele judetului Caras-Severin, 44 de elevi din ciclul gimnazial si 19 din ciclul liceal. Din comisia de corectare au facut parte si parintii profesori de la Seminarul Teologic din Caransebes, acest lucru conferind un plus de acribie intregii desfasurari.

Elevii clasati pe primele locuri au fost: cl.

a VII a - Bota Adeline, cu nota 9.80 de la Grup Scolar Ind. - Moldova Noua; cl. a VIII – a Marila Antonia, cu nota 9.80 de la Grup Scolar Mathias Hammer – Anina; cl. a IX – a Coste Anastasia, cu nota 9.80 de la Liceul Teoretic Traian Doda Caransebes; cl. a X-a, Colonescu Radu, cu nota 9,80 de la Liceul Teoretic Diaconovici Tietz Resita, cl. a XI – a Dumitrascu Andreea, cu nota 9,40, de la Liceul Teoretic Traian Doda din Caransebes si cl. a XII – a, Stoian Alexandru-Mihai cu nota 10,00, de la Liceul Teoretic Traian Doda din Caransebes.

„Asa cum s-a intamplat si in anii trecuti, ne asteptam ca la faza nationala elevii din Eparhia Caransebesului sa obtina rezultate foarte bune.”, ne-a declarat parintele Daniel Alic, consilier cultural in Episcopia Caransebesului.

Proba de examen a constat din trei subiecte de dificultate ridicata, cel mai pretentios subiect fiind alcatuirea unui eseu cu tematica religioasa. In momentul finalizarii evaluarii, un procent de 70% din elevii de liceu si 50% elevi de ciclul gimnazial au obtinut note peste 8.00. Elevii clasati pe primul loc vor participa la faza nationala a olimpiadei care se va desfasura la Oradea (2-4 aprilie).

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

14 Martie 2012

Vizualizari: 443

Voteaza:

Olimpiada la religie in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE