Panihida pentru cei care au murit in Ucraina

Sâmbătă, 21 februarie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Preafericitul Onufrie, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, a săvârșit în Lavra Pecerska din Kiev slujba panihidei pentru toți cei decedați în urmă cu un an, în piața centrală a capitalei Ucrainei, precum și pentru toți cei care au murit în Ucraina pe tot parcursul anului, în confruntările civile și militare.

„O datorie spirituală de iubire și compasiune ne-a adunat și unit astăzi aici, în inima Kievului, în sfânta Lavră Pecherska, să ne rugăm bunului Dumnezeu să odihnească sufletele fraților și surorilor noastre, a căror viață a fost întreruptă atât de tragic în conflictele sociale iscate anul trecut. Sângele lor plânge în ceruri pentru ca pacea să pogoare în țara noastră!” a arătat în cuvântul ținut Preafericitul Părinte.

Amintind de apropierea Postului Mare, timp în care fiecare trebuie să se dedice rugăciunii și faptelor de milostenie sufletească, Preafericitul Onufrie a îndemnat pe toți fii Bisericii Ortodoxe Ucrainiene la un exercițiu de milostenie - să cinstească memoria celor care și-au jertfit viața pe altarul țării prin acte de caritate săvârșite în numele acestora.

Andreea Trandafir
Sursa: doxologia.

ro

.

24 Februarie 2015

Vizualizari: 651

Voteaza:

Panihida pentru cei care au murit in Ucraina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE