Parastas la noua luni pentru Mitropolitul Bartolomeu

La noua luni de la trecerea in vesnicie a Arhiepiscopului si Mitropolitului Bartolomeu, in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca a avut loc o slujba de pomenire pentru sufletul ierarhului. Parastasul a fost savarsit dupa Vecernie, de Preasfintitul Parinte Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului. In cadrul slujbei au fost pomeniti si ceilalti chiriarhi ai eparhiei noastre. Au participat multime de credinciosi care isi aduc aminte de ierarhul care le-a indrumat sufletele pe calea cea dreapta, prin remarcabilele cuvinte de invatatura rostite de la amvon si cu diferite ocazii.

La final, Preasfintitul Vasile a rostit cateva cuvinte in memoria iubitului ierarh: "Pentru noi toti, cel mai apropiat sufletelor noastre, prin faptul ca l-am avut in mod direct, atat cei tineri, cat si cei mai in varsta, l-am avut intaistatator, indrumator si invatator in cele ale credintei si ale evlaviei, este vrednicul de pomenire Parintele Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, de la a carui trecere in vesnicie se implinesc acum noua luni”.

Preasfintitul Parinte Episcop Vasile Somesanul a amintit, in cuvantul sau, si despre activitatea remarcabila a Mitropolitului Bartolomeu pe plan cultural, fiind distins, alaturi de ceilalti intaistatatori ai eparhiei noastre, Episcopul Nicolae Ivan, Mitropolitul Nicolae Colan si Arhiepiscopul Teofil Herineanu, de cel mai inalt for cultural al tarii, Academia Romana.

Cunoscut ca un teolog si orator de seama, dar si ca mare om de cultura, Mitropolitul Bartolomeu a trecut la Domnul pe data de 31 ianuarie anul acesta, la varsta de 89 de ani, dupa ce a condus timp de 18 ani Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului si 5 ani Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

Sursa: radioreintregirea.ro

.

01 Noiembrie 2011

Vizualizari: 1170

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE