Parintele Lect. Dr. Constantin Mihoc va fi inmormantat sambata, 15 august 2009

Parintele Lect. Dr. Constantin Mihoc va fi inmormantat sambata, 15 august 2009, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului.

In cursul zilei de miercuri, 12 august 2009, va avea loc o slujba de pomenire in capela Bisericii „Sf. Arhangheli Mihai si Gavriil” din Berlin, unde a fost paroh. Slujba de pomenire va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord. Dupa terminarea ceremoniei, trupul sau va fi transportat cu o aeronava in Romania, urmand sa ajunga la Aeroportul International Bucuresti - Otopeni in jurul orei 21.30. La sosirea in tara se va canta un Trisaghion.

In jurul orelor 22.00-23.00, trupul parintelui Constantin Mihoc va fi dus la Biserica „Sfanta Vineri” din cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, la cererea preotului paroh Nicolae Burlan si a comunitatii de credinciosi ai acestei Biserici, in care parintele Mihoc obisnuia sa slujeasca in timpul vizitelor sale in Bucuresti. Aici va avea loc o slujba de pomenire. Alaturi de credinciosii acestei parohii, vor participa si colegii profesori si studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti si o parte dintre membrii familiei.

In cursul noptii de miercuri spre joi, trupul Parintelui Constantin Mihoc va fi transportat in Suceava. In dimineata zilei de joi, 13 august 2009, trupul sau va fi dus la Manastirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” din Mun. Suceava, unde Inaltpreasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, impreuna cu un sobor de preoti, va savarsi o slujba de pomenire.

Dupa aceea, trupul sau va fi transportat in casa parintelui Constantin Mihoc, din satul Sfantu Ilie (jud. Suceava), unde se va oficia din nou slujba Parastasului. Apoi, trupul sau va fi depus in Biserica „Bunavestire” din satul Sfantu Ilie, unde va ramane pana la inmormantare. In fiecare seara se va face slujba de Priveghere si se va citi Psaltirea.

Pe data de 15 august 2009, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, dimineata, se va oficia Sfanta Liturghie, apoi o slujba de pomenire, la care vor participa membrii familiei si cunoscutii. Intre orele 12-16, se vor prezenta condoleantele catre familie si cei prezenti (preoti, profesori, membri ai familiei) vor rosti cuvinte de omagiere a parintelui Constantin Mihoc.

La ora 16.00, va avea loc Slujba Inmormantarii Preotilor, savarsita de catre un sobor de arhierei si preoti. Parintele Lect. Dr. Constantin Mihoc fi inmormantat in curtea Bisericii „Bunavestire” din satul Sfantu Ilie (jud. Suceava).

Parintele Constantin Mihoc a trecut la Domnul in seara zilei de 4 august 2009. In cursul unor lucrari de demolare a unei cladiri pe locul careia urma sa ridice biserica noua, surparea unui zid l-a surprins, impreuna cu un enorias al lui, pe nume Nicolae, ingropandu-i sub daramaturi.

Sursa: basilica.ro

11 August 2009

Vizualizari: 771

Voteaza:

Parintele Lect. Dr. Constantin Mihoc va fi inmormantat sambata, 15 august 2009 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE