Parintele profesor Nicolae Dura a conferentiat la Sibiu

Renumitul profesor de teologie ortodoxa de la Scoala Pedagogica a Bisericii Catolice din Viena si paroh la comunitatea romaneasca din capitala Austriei, a conferentiat joi, 7 iunie, la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu. Invitat la sibiu prin programul “Erasmus” si participand la manifestarile organizate la facultatea sibiana cu prilejul absolvirii unei noi promotii, parintele Nicolae Dura a sustinut conferinta “Credinta si religiozitate in Europa de azi”.

La prezentarea din sala multimedia a facultatii sibiene au participat cadre didactice, studenti si intelectuali din cetatea transilvana, avand posibilitatea sa afle statistici si informatii de ultima ora cu privire la situatia comunitatilor crestine din Europa, a fenomenului secularizarii si a crizei religioase din ce in ce mai profunda in care se afla Europa.

Prezentarea parintelui Dura a avut si un bogat continut teologic, ca raspuns la problemele actuale cu care se confrunta Europa, la profunda criza a societatii de pe continent.
“Descrestinarea Europei este o realitate care se extinde spre un nihilism. Cu toate acestea, crestinismul este, totusi, un chit care leaga societatea, leaga membrii ei. In pofida situatiei amintite, harta religioasa a Europei n-a devenit mai saracacioasa, ci mult mai complexa. Anul trecut, intr-o comisie a Parlamentului austriac s-a pus problema ca nu mai exista o imagine asupra peisajului religios din Austria. Un profesor austriac pensionar spunea recent ca aceasta situatie de profunda criza este, de fapt, o transformare, este o etapa pastorala noua, pe care Biserica trebuie sa ia in seama”, a spus parintele profesor.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

.

08 Iunie 2012

Vizualizari: 763

Voteaza:

Parintele profesor Nicolae Dura a conferentiat la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE