Parintele Roman Macarie a trecut la Domnul

Parintele Roman Macarie, un vrednic lucrator in via Domnului, a plecat spre casa Tatalui Ceresc.

S-a nascut la data de 30 octombrie 1941 in localitatea Pianu de Jos ca fiu al credinciosilor Nicolae si Ana Macarie. Dupa scoala primara a continuat studiile la Seminarul Teologic din Cluj Napoca. Apoi a urmat cursurile la Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu.

Intemeindu-si o familie a primit Taina Hirotoniei devenind preot in parohia Petelca cu filia Beldiu din protopopiatul Aiud.

Dupa un an de slujire s-a transferat la parohia Balomirul de Camp unde a activat timp de sapte ani. In urma activitatii desfasurate la Balomir si-a continuat slujirea pastorala in parohia Sasciori, satul natal al sotiei. Ca preot al lui Hristos a slujit timp de 28 ani la parohia Sasciori din protopopiatul Sebes.

Din cauza problemelor de sanatate in anul 2001 s-a pensionat si a fost imbisericit la parohia Sebes III. A trecut la Domnul in data de 13 februarie iar slujba de inmormantare va avea loc maine 15 februarie. De astazi trupul neinsufletit este depus la biserica cu hramul Sfanta Treime a parohiei Maieri II din Alba Iulia.

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

14 Februarie 2014

Vizualizari: 562

Voteaza:

Parintele Roman Macarie a trecut la Domnul 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parintele Roman Macarie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE