Parintele Teofil Paraian sustine conferinta - Ce invatam din Filocalie


Parintele Teofil Paraian sustine conferinta "Ce invatam din Filocalie"

 

Astazi, 22 noiembrie, parintele Teofil Paraian va sustine  la Facultatea de Teologie din Bucuresti, conferinta cu tema "Ce invatam din Filocalie". Conferinta va incepe la ora 18.30 in Amfiteatrul ''Dumitru Staniloae''.


Pe 3 martie a.c.

, parintele Teofil Paraian, duhovnicul Manastirii Brancoveanu, a implinit venerabila varsta de 78 de ani, fiind nascut in anul 1929, intr-o familie evlavioasa, cu patru copii, din satul Toparcea - Sibiu. Primind la botez numele Ioan, viitorul arhimandrit Teofil Paraian ramane fara vedere la o varsta foarte frageda. Intre anii 1935 - 1948, parintele urmeaza cursurile unor scoli de nevazatori de la Cluj si Timisoara, apoi devine student al Institutului Teologic din Sibiu, unde este licentiat.


La 1 aprilie 1953, parintele intra in obstea Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, iar la 15 august 1953 este tuns in monahism, primind numele Teofil. La 13 mai 1983 (dupa 23 de ani de diaconie) este hirotonit preot de catre IPS Antonie Plamadeala. Tot atunci primeste si hirotesirea intru duhovnic. In anul 1986 este hirotesit protosinghel, iar in 1988 arhimandrit.

 

Incepand cu anul 1990, Parintele Teofil sustine conferinte in zeci de localitati din tara. Conferintele, cuvantarile si predicile sale i-au fost tiparite in mai multe volume. Amintim urmatoarele titluri: "Ne vorbeste parintele Teofil", "Duhovnici romani in dialog cu tinerii", "Lumini de gand", "Ganduri bune pentru ganduri bune", "Prescuri pentru cuminecaturi", "Cuvinte pentru tineri", "Din vistieria inimii mele", "Bucuriile credintei" sau "Din ospatul credintei".

.

22 Noiembrie 2007

Vizualizari: 880

Voteaza:

Parintele Teofil Paraian sustine conferinta - Ce invatam din Filocalie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE