Parohia Sf. Panteleimon Roma XI - Schimbare de sediu

Dupa patru ani de slujire a Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii pentru slava lui Dumnezeu si impartasirea de Dumnezeu a credinciosilor din Parohia Ortodoxa Romana „Sfantul Panteleimon, mare mucenic si tamaduitor”, din Roma, gazduiti de biserica catolica San Giuseppe Cottolengo, s-a slujit Duminica, 24 iunie 2012, ultima Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in acest sediu, urmata de o intalnire si o agapa intre comunitatile catolica italiana si ortodoxa romaneasca.

Parintele catolic, don Giuseppe Grazioli, a adresat un cuvant celor prezenti in biserica prin care a multumit pentru colaborarea de patru ani, numind-o fructuoasa, marturisind ca urmare acesteia comunitatea italiana a inteles si apreciat traditiile religioase romanesti ortodoxe, pe care nu le cunosteau, si au invatat sa vada si dintr-un alt unghi fratii lor romani aflati in Roma si Italia. Au apreciat timpul pe care romanii il acorda Domnului Dumnezeu, stand ore intregi in biserica la slujbe, dedicand acest timp regasirii interioare si a lui Dumnezeu, dar si regasirii ca neam si familie, in diaspora.

A incheiat multumind Domnului pentru aceasta incrucisare a vietilor comunitatilor de-a lungul acestor patru ani, numind comunitatea noastra „dono di Dio”.

Parintele paroh Augustin Gheorghiu a multumit pentru gazduirea si intelegerea din aceasta perioada, si a invitat pe parintele catolic si comunitatea italiana la continua colaborare si infaptuirea altor intalniri, precum Vecernia Pan-Ortodoxa din 9 iunie 2011, si intalnirile interreligioase organizate in Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor. A daruit parintelui catolic o cruce ortodoxa de binecuvantare, care se adauga celorlalte icoane daruite fratilor catolici in fiecare an cu ocazia sarbatorii Sfintelor Pasti.

Prin purtarea de grija a sfantului Panteleimon, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si prin dragostea dovedita de rectorul Institutului Oblati di San Giuseppe, don Brian, putem da slava Bunului Dumnezeu intr-un nou lacas. Parohia Ortodoxa Romana „Sfantul Panteleimon, mare mucenic si tamaduitor”, va incepe slujirea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii intr-un nou sediu, in cadrul Institutului religios „Oblati di San Giuseppe” din via di Boccea, nr. 364, cu intrarea din Via Adriano I, no. 189/B. Institutul amintit ne va gazdui in biserica institutului, cea care era chiar parohia de zona, si care a fost transformata in sala de teatru cu ocazia constructiei noii bisericii parohiale din zona. Acum isi reia menirea dintru inceput, aceea de biserica.

Dupa doua luni de munca voluntara, asidua, a unora dintre credinciosii parohiei noastre, intru amenajarea noii biserici, cu ocazia marii sarbatori a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, vom incepe o noua viata duhovniceasca in acest nou sediu, cautand impartasirea cu Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul nostru.
Multumim sfantului Panteleimon pentru grija fata de noi, fratii mai mici!

Slava Domnului Dumnezeu pentru toate!


Pr.
Paroh Augustin Gheorghiu
Sursa: episcopia-italiei.it
 

.
Pe aceeaşi temă

27 Iunie 2012

Vizualizari: 1278

Voteaza:

Parohia Sf. Panteleimon Roma XI - Schimbare de sediu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul pantelimon

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE