Patriarhia Romana si Guvernul Romaniei va invita sa vizitati expozitia de pictura - Icoana din sufletul copilului

 

Patriarhia Romana si Guvernul Romaniei va invita sa vizitati, pana pe 7 ianuarie 2008, expozitia de pictura "Icoana din sufletul copilului", la Palatul Patriarhiei

Expozitia, ajunsa la cea de-a 15-a editie, reuneste peste trei sute de icoane pictate pe sticla si lemn, precum si cateva zeci de marturii crestine, pictate si sculptate de copii. In cadrul marturiilor crestine se regasesc icoanele de vatra, troitele de lemn sculptate bogat iar unele si pictate, bisericile de lemn de dimensiunea chivotului pictat al fresco. Lucrarile sunt create in atelierele de arta plastica scolare din scolile primare, generale si licee.


"Icoana din sufletul copilului" este un concurs de creatie initiat de revista Chemarea Credintei, cea mai importanta publicatie de cultura si educatie ortodoxa destinata elevilor din Romania, distribuita lunar in peste 11.000 de exemplare.


Concursul este organizat in baza unui parteneriat care exista intre Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministerul Culturii si Cultelor.


Castigatorii concursului vor fi premiati luni, 17 decembrie, cu prilejul serbarii traditionale din jurul bradului de Craciun, "Colinda Sfanta din sufletul copiilor la Nasterea Domnului", organizata la Palatul Patriarhiei.


Juriul, format din artisti profesionisti, este condus Prea Sfintitul Parinte Episcop Vincentiu Ploiesteanul, vicar patriarhal. Vor fi acordate premii pentru icoana pe sticla, icoana pe lemn, premii individuale, premii pentru ateliere de arta religioasa din toata tara, premii pe echipe. Totodata, vor fi acordate si premiile "Dumitru Staniloae", "Sfintii Martiri Brancoveni", "Antonie Plamadeala", "Maicuta Domnului este ocrotitoarea Romaniei". Micii artisti vor primi albume de arta romaneasca si europeana, seturi complete de culori si accesorii necesare picturii, dulciuri si jucarii.


Ceremonia de premiere va fi urmata de un spectacol, sustinut de coruri traditionale de copii din toate colturile tarii.


La spectacol au fost invitati reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, membri ai Guvernului Romaniei, Inalti Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Sursa: Guvernul Romaniei - Biroul de presa

.

12 Decembrie 2007

Vizualizari: 955

Voteaza:

Patriarhia Romana si Guvernul Romaniei va invita sa vizitati expozitia de pictura - Icoana din sufletul copilului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE