Patriarhul Alexandriei si-a sarbatorit ziua onomastica

Duminica, 17 februarie 2013, in ziua de praznuire a Sfantului Marelui Mucenic Teodor Tiron, Inaltpreasfintitul Parinte Teodor al II-lea, Patriarhul Alexandriei si a Toata Africa si-a sarbatorit ziua numelui, informeaza agentia "romfea.gr". Cu acest prilej, Preafericitul Teodor a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala Sfanta Vineri din Dar es Salaam a Mitropoliei de Irinopolis. Din soborul care a oficiat Sfanta Liturghie au facut parte si Inalpreasfintitul Parinte Ieronim, Mitropolit de Muanza si Inalpreasfintitul Parinte Dimitrie, Mitropolit de Irinopoli.

La Dumnezeieasca Liturghie au participat, intreaga comunitate greaca, precum si numerosi tanzanieni, rusi, ucraineni, sarbi si romani.

De asemenea, au fost prezenti nuntiul Apostolic al Vaticanului in Tanznia si diplomati ai multor tari ortodoxe. Raspunsurile liturgice au fost cantate in stil bizantin de catre psalti africani limbile greaca si swahili.

Inainte de sfarsitul Sfintei Liturghii, Preafericitul Teodor al II-lea Sa l-a hirotesit in slujirea de Protopop pe Parintele Simon Peter Nellist, a hirotesit trei citeti din tribul Masai si a oferit distinctii unor personalitati din viata comunitatii.

Patriarhul Alexandriei a pus apoi piatra de temelie a Capelei Sfantul Apostol Petru, situata in apropierea catedralei si ridicata in memoria lui Petrula Chantzipantazis, medic ucis in timp ce activa ca voluntar in Tanzania.

.
Pe aceeaşi temă

18 Februarie 2013

Vizualizari: 757

Voteaza:

Patriarhul Alexandriei si-a sarbatorit ziua onomastica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE