Patriarhul Alexandriei la Sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor

La sarbatoarea hramului Catedralei patriarhale sunt asteptati sa soseasca, si anul acesta, alaturi de credinciosi si clerici din toata tara, si reprezentanti ai altor Biserici Ortodoxe surori. Prima delegatie care va ajunge in Romania, cea a Bisericii Ortodoxe a Greciei, va sosi luni.

Mai multe informatii a oferit pentru TRINITAS TV, parintele Michael Tita, Consilier in cadrul Sectorului relatii bisericesti si inter-religioase: „Il vom avea aici pe Inaltpreasfintitul Mitropolit Hrisostom de Patras care este un invitat special si care va aduce la Bucuresti Cinstitul Cap al Sfantului Apostol Andrei. Inaltpreasfintia Sa va fi insotit de o delegatie din Grecia din care va mai face parte si Inaltpreasfintitul Mitropolit Daniil de Kesariani”.

Miercuri, in ziua de praznuire a Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir, Patriarhul Romaniei il va primi pe Preafericitul Parinte Teodor al II-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei si al intregii Africi.

„Prezenta Preafericirii Sale la Bucuresti este un moment deosebit si pentru faptul ca anul acesta se implinesc 40 de ani de la o alta vizita a unui alt Patriarh al Alexandriei si al intregii Africi, adica vrednicul de pomenire patriarh Nicolae care a participat la aceleasi festivitati legate de hramul Catedralei Patriarhale in anul 1971”, a mai spus parintele consilier Michael Tita.

La hramul Catedralei vor participa si delegati ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

„Mai putem mentiona si prezenta rectorului Academiei Teologice din Kiev, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Antonie de Borispol care va avea intrevederi si discutii la Facultatea de Teologie Ortodoxa Iustinian patriarhul din Bucuresti, in vederea stabilirii unor relatii de schimburi academice intre cele doua scoli de teologie ortodoxa”, a declarat parintele consilier Michael Tita.

Patriarhul Romaniei si Patriarhul Alexandriei si al intregii Africi vor sluji impreuna, in ziua pomenirii Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, alaturi de ierarhii greci, bulgari si ucrainieni si de un sobor de preoti si diaconi.

Sursa: basilica.ro
 

21 Octombrie 2011

Vizualizari: 382

Voteaza:

Patriarhul Alexandriei la Sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE