Patriarhul Ioan al X-lea al Antiohiei l-a decorat pe ministrul rus de externe

Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei s-a întâlnit, zilele trecute, cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, căruia i-a înmânat cel mai mare ordin al Bisericii Ortodoxe a Antiohiei - Ordinul Sfântul Petru și Pavel (grad 1). Acesta a fost acordat în semn de recunoaștere a eforturilor ministrului în sprijinirea păcii în Orientul Mijlociu.

După ce a subliniat importanța apărării intereselor populației creștine din Orientul Mijlociu, Lavrov a declarat: „Suntem în căutarea ajutorării, în mod activ, stabilind eforturi cu adevărat colective, pentru depășirea crizei din Siria și Yemen, într-un mod pașnic și prevenind destabilizarea situației din Liban, Irak și din alte țări din regiune”.

Patriarhul Ioan al X-lea și-a manifestat la rândul său recunoștința față de Patriarhul Kiril, pentru invitația de a vizita Moscova și a mulțumit liderilor ruși, în numele Bisericii Ortodoxe a Antiohiei. „Putem lesne vedea ceea ce ați întreprins în restaurarea păcii, atât în întreaga lume cât și în regiunea Orientului Mijlociu.

Mulțumim Rusiei, guvernului, poporului și Bisericii Ortodoxe Ruse”, a continuat el, „pentru poziția politică adoptată la nivel internațional, pentru sprijinul acordat în pentru pace, pentru eforturile de soluționare a conflictelor și a crizelor din întreaga lume, în special a celor din Siria și din Orientul Mijlociu. De asemenea, îmi exprim recunoștința pentru ajutorul umanitar venit din partea Rusiei, pentru Siria și alte țări din regiune, catre cei care au atâta nevoie de el”.

Andreea Trandafir
Sursa:doxologia.ro

.

27 Februarie 2015

Vizualizari: 487

Voteaza:

Patriarhul Ioan al X-lea al Antiohiei l-a decorat pe ministrul rus de externe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE