Patriarhul Romaniei la Manastirea Zamfira

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat astăzi,de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, 24 iunie 2015, în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Zamfira din județul Prahova. Preafericirea Sa a binecuvântat obștea de călugărițe și credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie oficiată de părintele arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă și Exarh al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat că Sfântul Ioan Botezătorul este și un ocrotitor al pruncilor și familiei: ”Sărbătoarea Nașterii Botezătorului Ioan ne arată cât de importantă este nașterea de prunci. Sunt părinți care nu au copii și îi doresc foarte mult, și se roagă mult, și dacă nu se împlinește rugăciunea, unii dintre ei înfiază sau adoptă copiii altora pentru care să aibă urmași pe care să îi crească, și să îi educe în credință și să se mântuiască prin această iubire milostivă. Cei care nu se căsătoresc, și devin monahi și monahii, trebuie să se înduhovnicească și să devină părinți duhovnicești și să aibă copii duhovnicești, adică ucenici, discipoli pe care îi formează nu numai prin învățătură, ci mai ales prin pilda vieții lor”.

La final, Patriarhul României a dăruit Mănăstirii Zamfira mai multe cărți de folos liturgic, duhovnicesc și pastoral, iar credincioșilor prezenți le-a oferit iconițe. În semn de mulțumire, obștea monahală a dăruit Preafericirii Sale, o bederniță brodată manual cu icoana Sărbătorii Învierii Domnului.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Iunie 2015

Vizualizari: 532

Voteaza:

Patriarhul Romaniei la Manastirea Zamfira 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE