Patriarhul Romaniei a prezidat Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de loctiitor de Mitropolit, a prezidat Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, intrunit astazi, 4 februarie, la Resedinta Mitropolitana din Cluj.

Preafericirea Sa a declarat ca viitorul mitropolit va fi ales dupa perioada de doliu: „Urmeaza 40 de zile de doliu, de rugaciune, dupa care are loc parastasul de 40 de zile si consultarile potrivit statutului, in vederea alegerii unui nou mitropolit. Aceasta inseamna consultarea clerului si credinciosilor, a Sinodului Mitropolitan, iar dupa aceea propunerea Sinodului Mitropolitan ajunge la Sfantul Sinodul si in 90% din cazuri Sinodul de la Bucuresti a confirmat ce s-a dorit pe plan local. Este foarte practica aceasta noua modalitate de a alege episcopii, pentru ca nu se da ordin de la Bucuresti, ci se consulta oamenii, pentru ca ei lucreaza mai mult in Sinodul Mitropolitan si in eparhie cu viitorul mitropolit care este si arhiepiscop de Cluj. Noi intotdeauna, in Biserica, aducem sperante si nu dorim sa cream tulburare”, informeaza Radio TRINITAS.

In urma trecerii la cele vesnice a vrednicului de pomenire Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Bartolomeu, in temeiul prevederilor statutare, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel conduce Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului in calitate de Loctiitor de Mitropolit, iar Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului in calitate de Loctiitor de Arhiepiscop, pana la alegerea si intronizarea chiriarhului canonic.

Astazi, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va mai prezida, la Cluj, si o sedinta a Permanentei Consiliului Eparhial a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Sursa: basilica.ro
 

04 Februarie 2011

Vizualizari: 547

Voteaza:

Patriarhul Romaniei a prezidat Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE