Patriarhul Romaniei a sfintit si inaugurat noile studiouri ale Radioului si Televiziunii TRINITAS

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei a sfintit si inaugurat, ieri, 9 iunie 2014, de Sarbatoarea Sfintei Treimi noile studiouri ale Radioului si Televiziunii TRINITAS din incinta Centrului Social-cultural Iustin Patriarhul.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane i-a felicitat pe coordonatorii celor doua componente ale Centrului de Presa Basilica si le-a oferit, celor care au sprijinit mutarea sediilor din Palatul Patriarhiei si amenajarea noilor studiouri si redactii, diploma si medalia omagiala „Sfintii Martiri Brancoveni”. Au contribuit, in mod special, parintele Arhim. Ciprian Gradinaru si inginerul Stefan Cliseru.

„Va dorim mult ajutor de la Dumnezeu, ocrotirea Preasfintei Treimi si sa lucrati cu bucurie, pentru ca asa cum se spune la hirotonie, predica Apostolilor a fost Treimea cea deofiinta si nedespartita.

Aceasta este bucuria misiunii crestine. Intr-adevar s-a facut intr-un timp scurt o lucrare importanta, mare si speram sa fie totul functional. Va dorim tuturor sanatate, bucurie si mult ajutor de la Dumnezeu”, a spus Preafericirea Sa.

Mutarea celor doua sedii a fost impusa de lucrarile de renovare si consolidare de la Palatului Patriarhiei care se vor incheia la sfarsitul anului 2015.

Radioul si televiziunea TRINITAS sunt parte a Centrului de Presa Basilica infiintat la 27 octombrie 2007 la Sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor.

Postul de radio TRINITAS a fost infiintat in anul 1996, din initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in perioada respectiva Mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Consacrarea postului de radio TRINITAS ca retea radiofonica nationala a Bisericii Ortodoxe Romane s-a infaptuit la 27 octombrie 2007, sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, data de infiintare a Centrului de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane.

In prezent, Radio TRINITAS emite pe 51 frecvente terestre, acoperind peste 85% din teritoriul Romaniei, la care se adauga o frecventa via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT W2. Emisiunile se realizeaza in studioul central de la Bucuresti si in studiourile locale de la Iasi, Sibiu si Craiova. Ascultatorii au posibilitatea sa audieze zilnic Sfanta Liturghie, Vecernia, Rugaciunile de seara si dimineata, Miezonoptica, precum si programe speciale de educatie religioasa, de folclor romanesc si muzica clasica, emisiuni de promovare a evenimentelor bisericesti, stiri si informatii utile, dialoguri si dezbateri privind probleme actuale ale vietii sociale si culturale.

TRINITAS TV este postul de televiziune al Patriarhiei Romane si functioneaza din octombrie 2007, cand a luat nastere ca urmare a deciziei Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

TRINITAS TV este un canal religios, cultural si educational. Emite 24 de ore pe zi. Printre programele cele mai urmarite se numara transmisia directa a Sfintei Liturghii si a Vecerniei de la Catedrala Patriarhala, emisiunea zilnica informativa Jurnal TRINITAS, dezbaterile in care sunt abordate subiecte din sfera spirituala, culturala, sociala si filantropica.

TRINITAS TV poate fi receptionata prin toate retelele de distributie importante: in reteaua de tv-cablu analogic si digital RCS&RDS, prin reteaua UPC analogic si digital, prin platformele digitale de satelit DIGI, DOLCE, FOCUS SAT, ORANGE, FREESAT, prin retele medii si mici de tv-cablu din intreaga tara, precum si prin numeroase sisteme IPTV (INES, NEXTGEN, SEENOW etc.). Astfel, TRINITAS TV ajunge la peste 95% dintre abonatii de televiziune din Romania.

Televiziunea Patriarhiei Romane poate fi receptionata in intreaga Europa prin satelit: satelit EUTELSAT 16A, frecventa receptie: 12559 MHz, polaritate: verticala, SR: 1667 Msym/ S, FEC: ¾, format: MPEG4 (DVB – S2), modulatie: QPSK.

Emisie in direct pe internet: www.trinitastv.ro. In Statele Unite si Canada, TRINITAS TV este difuzata prin numeroase retele digitale si sisteme IPTV.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Iunie 2014

Vizualizari: 607

Voteaza:

Patriarhul Romaniei a sfintit si inaugurat noile studiouri ale Radioului si Televiziunii TRINITAS 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

radio trinitas trinitas

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE