Patriarhul Rusiei, propus Doctor Honoris Causa la Universitatea Babes-Bolyai


Patriarhul Rusiei, propus Doctor Honoris Causa la UBB

Consiliul de Administratie al Facultatii de Teologie Ortodoxa a inaintat conducerii Universitatii Babes-Bolyai (UBB) propunerea de a-i acorda titlul de Doctor Honoris Causa Patriarhului Alexei al II-lea (foto) al Moscovei si al intregii Rusii.

"Deocamdata, initiativa noastra se afla in stadiul de propunere. Comisia de specialitate a Senatului UBB va decide in acest sens. Am facut aceasta propunere deoarece universitatea are, intre cei distinsi cu acest titlu, pe langa profesori si oameni de stiinta, si reprezentanti de marca ai vietii ecleziastice din toata lumea, inclusiv pe actualul Papa Benedict al XVI-lea, care a primit aceasta distinctie pe vremea cand era cardinal", a declarat Ioan Chirila, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa.

Potrivit reprezentantilor UBB, procedura de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa in acest caz este mai complexa, Patriarhia Romana urmand sa lanseze invitatia.

"Se va discuta aceasta propunere si, daca va fi aprobata, ea va fi inaintata Patriarhiei Ortodoxe Romane, care va face invitatia", a declarat purtatorul de cuvant al UBB, Adina Florescu. Alexei al II-lea este, incepand cu 1990, al saisprezecelea Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii.

Monica Neamt

Sursa: ziuadecj.ro

.

11 Iulie 2008

Vizualizari: 506

Voteaza:

Patriarhul Rusiei, propus Doctor Honoris Causa la Universitatea Babes-Bolyai 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE