Patru ani de la intronizarea IPS Arhiepiscop Irineu

Ziua de 5 iunie 2011 a rămas întipărită în Cartea de Aur a Eparhiei Alba Iuliei drept ziua întronizării Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu Pop ca Arhiepiscop al Alba Iuliei. În urmă cu patru ani, într-o memorabilă zi de duminică, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu şi-a asumat nobila misiune spirituală de a păstori credincioşii ortodocşi din judeţele Alba şi Mureş pe calea mântuirii. Galeria ierarhilor bălgrădeni s-a îmbogăţit astfel cu un Ierarh de o exemplară bunătate, modestie, corectitudine şi evlavie, dăruit trup şi suflet misiunii sale pastorale, administrative şi culturale.

Despre ierarhii care marchează prin lucrarea şi destinul lor personal vieţile altor oameni sau ale unor comunităţi întregi se vorbeşte mereu cu respect şi cu atenţie, deoarece frumuseţea lor sufletească, ce se reflectă în exterior în diferite moduri, este deosebit de fragilă şi de discretă. Sunt oamenii chemaţi de Dumnezeu să transmită lumină şi pace, curaj şi putere, iubire şi perspectivă; sunt oameni curaţi, cu intuiții şi reflexe sănătoase, cu o înnăscută aplecare spre ceilalţi, oricum s-ar numi sau orice ar face.

Ei sunt chemaţi să împărtăşească lumina Evangheliei, pentru a oferi mângâiere şi vindecare unei societăţi în continuă schimbare, care se redefineşte mereu, adeseori pe coordonate străine de fiinţa neamului românesc. Ei sunt oamenii frumoşi, plini de har, alături de care oricine devine frumos.

Aşa îl cunoaştem de patru ani pe distinsul Ierarh al Alba Iuliei, care, îndreptându-se spre vârsta certitudinii senine, ne oferă zi de zi noi orizonturi de trăire şi de acţiune şi, mai ales, un exemplu de admirat şi de urmat. Implicarea în viaţa civilă şi spirituală a Arhiepiscopiei, inițiativele legate de eficientizarea misiunii preoţeşti, promovarea activităţilor cu tinerii şi a lucrării social-filantropice în cele două judeţe ale Eparhiei, atenţia specială acordată şcolilor teologice, dar şi orei de Religie, proiectele edilitare, angajamentul cultural, valorificarea tradiţiilor şi integrarea etnicului într-o vocaţie istorică şi în patrimoniul ereditar al neamului sunt linii ce caracterizează o misiune demnă de secolul XXI.

Fiecare zi la cârma Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei este pentru Ierarhul nostru un jurământ de credinţă în statornicirea Ortodoxiei şi a Neamului Românesc, dar şi o promisiune solemnă de a „stărui în rugăciune şi în slujirea cuvântului” (Fapte 6, 4), călăuzindu-ne paşii spre împărăţia lui Dumnezeu. De aceea, privind cu admiraţie şi respect această impresionantă lucrare şi trăire, credincioşii, preoţii şi cinul monahal din Eparhia Alba Iuliei vin azi în faţa lui Dumnezeu, rugându-L să îi dăruiască, în continuare, aceeaşi râvnă plină de evlavie pentru Sfânta Taină a arhieriei, putere să rămână şi pe mai departe un ambasador al iubirii lui Hristos în societatea contemporană şi mult har în slujirea Bisericii, „stâlpul şi temelia adevărului”(I Tim. 3, 15).

Întru mulţi şi fericiţi ani, Înaltpreasfinţite Părinte Irineu!

Sursa: reintregirea.ro

.

05 Iunie 2015

Vizualizari: 112

Voteaza:

Patru ani de la intronizarea IPS Arhiepiscop Irineu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Arhiepiscop Irineu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE