Pelerinaj in ajunul Inaltarii Sfintei Cruci

Bucureștenii sunt așteptați să participe pe 13 septembrie, sâmbătă seară, la Pelerinajul „Calea Sfintei Cruci - Scară către cer”, organizat pe Calea Victoriei din Capitală. Evenimentul este prilejuit de sărbătorirea celui de-al doilea hram al Bisericii „Sfântul Vasile” - Victoria, Înălţarea Sfintei Cruci.

„Slujba Vecerniei, a Litiei și a Acatistului Sfintei Cruci în biserica în care se află Lemnul Sfintei Cruci se vor săvârși începând cu ora 16:00, în data de 13 septembrie. După ce vom săvârși această slujbă vom purcede pe Calea Victoriei în această frumoasă procesiune Calea Sfintei Cruci - Scară către cer, în care vom avea bucuria prezenței și a Sfântului Irodion de la Lainici. După ce vom termina procesiunea vom cânta Acatistul Sfântului Irodion și al Sfintei Cruci până când ultimul credincios se va fi închinat și rugat la Sfânta Cruce și la Sfântul Irodion”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cristian Trandafir, parohul Bisericii „Sfântul Vasile” - Victoria, București.

În ziua hramului se vor oficia slujbe speciale. Fragmentul din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci a fost adus în ţara noastră de un călugăr athonit, probabil în secolele XVII-XVIII. În biserica de pe Calea Victoriei fragmentul se află din secolul al XIX-lea.

Sursa: basilica.ro

.

11 Septembrie 2014

Vizualizari: 338

Voteaza:

Pelerinaj in ajunul Inaltarii Sfintei Cruci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE