Pelerinaj la crucea de pe Muntele Mic


Pelerinaj la crucea de pe Muntele Mic

 

Episcopia Caransebesului, la initiativa, cu binecuvantarea si participarea Prea Sfintitului Parinte Episcop Lucian, va invita sa luati parte la pelerinajul de pe Muntele Mic, organizat la Praznicul Inaltarii Sf. Cruci (14 septembire 2008), unde se va oficia incepand cu orele 9.30, Sf. Liturghie arhiereasca in fata Crucii de pe Muntele Mic.

Crucea de pe Muntele Mic este un monument al personalitatilor banatene ce strajuieste Banatul Montan, asemenea crucii de pe Caraiman. Aceasta Golgota a Banatenilor a primit prima Liturghie arhiereasca in anul 2006 la praznicul Inaltarii Sf. Cruci, multime de credinciosi, si-au indreptat pasii cu multa evlavie la munte, incercandu-se mai apoi a se crea o traditie ca in fiecare an preoti si credinciosi sa cinsteasca prin prezenta si rugaciune acest monument crestin reprezentativ pentru Banatul Montan.

Si in acest an, incepand cu orale 8.30, Ierarh, preoti si credinciosi se vor intalni in curtea Schitului "Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul" de pe muntele Mic si mai apoi se vor deplasa in procesiune la Crucea de pe munte, unde intr-un foisor amenajat se va oficia Sf.Liturghie arhiereasca.

 

Arhid. Casian Ruset

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

 

.

03 Septembrie 2008

Vizualizari: 1277

Voteaza:

Pelerinaj la crucea de pe Muntele Mic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE