Pelerinaj de Florii 2011 - in Capitala

La initiativa, cu binecuvantarea si purtarea de grija a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, din anul 2008 se organizeaza in Bucuresti pelerinajul de Florii. Anul acesta pelerinajul se va organiza pentru a patra oara, sambata dupa-amiaza - 16 aprilie 2011. Dupa cum ne informeaza Arhiepiscopia Bucurestilor, pelerinajul va incepe, ca si in anii precedenti, la Manastirea Radu Voda si se va incheia la Catedrala Patriarhala. Evenimentul va debuta cu Slujba Vecerniei oficiata la Biserica Manastirii bucurestene Radu Voda, incepand cu ora 15:00, apoi de la ora 16:10 va fi oficiata sfintirea stalparilor. De asemenea, incepand cu ora 15:00, Slujba Vecerniei va fi oficiata si la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Dupa sfintirea stalparilor se va pleca in pelerinaj de la Manastirea Radu Voda urmand urmatorul traseu: bulevardul Marasesti, bulevardul Dimitrie Cantemir, str. Bibescu Voda, str. Serban Voda, Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou str. Principatele Unite, str. Ienachita Vacarescu, str. Sfanta Ecaterina, Paraclisul Universitar Sfanta Ecaterina, str. Bibescu Voda, Colina Bucuriei: Catedrala Patriarhala.

La eveniment vor participa Episcopii Vicari Patriarhali, Preasfintitul Ciprian Campineanul si Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, preotii din cele trei Protoierii din Bucuresti si ai celor doua Protoierii din judetul Ilfov, preotii de caritate, consilierii eparhiali, consilierii patriarhali, alaturi de care sunt asteptati, ca si in anii precedenti, mii de credinciosi.

Pelerinajul de Florii se va incheia la Catedrala Patriarhala, unde pelerinii vor fi intampinati de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de soborul slujitorilor Catedralei Patriarhale.

Sursa: basilica.ro
 

.

12 Aprilie 2011

Vizualizari: 593

Voteaza:

Pelerinaj de Florii 2011 - in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE