Pelerinaj la parohia Boistea 1, cu icoana Maicii Domnului de la Trifesti

Cu binecuvantarea Preasfintitului Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, in cea de a doua duminica a Sfantului si Marelui Post, biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din Parohia Boistea I, Darmanesti, jud. Bacau, al carei paroh este parintele Daniel Prepelita, a devenit loc de pelerinaj pentru credinciosii din Darmanesti si din localitatile invecinate prin aducerea icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifesti (jud. Neamt).

Bucuria credinciosilor parohiei a fost amplificata de prezenta P.S. Ioachim Bacauanul care a savarsit Sfanta Liturghie și a hirotonit in treapta de diacon unul dintre candidatii care au sustinut in prealabil examenul de capacitate preoteasca. La sfarsitul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a tinut un cuvant de invatatura, explicand semnificatiile textului Evangheliei din aceasta zi, precum si importanta si semnificatia urcusului duhovnicesc la care suntem cu totii invitati in perioada postului.

In a doua parte a zilei, incepand cu orele 16:00, un sobor de preoti, impreuna cu un numar mare de credinciosi au intampinat icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Programul liturgic a continuat cu citirea Acatistului Acoperamantului Maicii Domnului (al doilea hram al Bisericii), iar de la orele 17:00 cu Taina Sfantului Maslu, savarsita de preotii slujitori din orasul Darmanesti. Dupa terminarea Tainei Sfantului Maslu, credinciosii s-au putut inchina la icoana Maicii Domnului.

Pentru credinciosii din Darmanesti acest moment a avut o insemnatate deosebita fiind pentru prima data cand se aduce spre inchinare o icoana facatoare de minuni in localitatea noastra. Pe intreaga durata a pelerinajului, biserica va fi deschisa si se vor face slujbe specifice Postului Mare, dar si Acatiste si Paraclise ale Maicii Domnului. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului va ramane in Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" pana marti 22 martie 2011.

Sursa: epr.ro
 

22 Martie 2011

Vizualizari: 1146

Voteaza:

Pelerinaj la parohia Boistea 1, cu icoana Maicii Domnului de la Trifesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE