Pelerinajul de Florii in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Sambata, 12 aprilie 2014, in ajunul Praznicului imparatesc al Floriilor, in municipiile Galati, Braila, Tecuci, precum si in alte localitati rurale din cele doua judete ale Arhiepiscopiei Dunarii de Jos se va desfasura traditionalul Pelerinaj de Florii, care aminteste de momentul Intrarii Mantuitorului Iisus Hristos in cetatea Ierusalimului.

In municipiul Galati, incepand cu ora 15.30, preoti si credinciosi din municipiu, purtand stalpari de finic, icoane, prapori si faclii, se vor indrepta spre Catedrala Arhiepiscopala, din cele trei directii devenite traditionale: dinspre biserica „Vovidenia“, pe Calea Domneasca, dinspre capela Seminarului Teologic „Sfantul Apostol Andrei“ si dinspre Asezamantul social-filantropic eparhial „Sf.

Vasile cel Mare“, pe str. Basarabiei.

Cele trei grupuri de pelerini se vor intalni in fata Catedralei Arhiepiscopale unde va avea loc slujba Vecerniei cu Litie si binecuvantarea ramurilor de salcie.

In municipiul Braila, incepand ora 15.30, preotii si credinciosii de la bisericile din municipiu se vor intalni in fata bisericii „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil“ de unde alaiul va porni pe Calea Calarasilor spre Catedrala "Nasterea Domnului”.

In municipiul Tecuci, incepand cu ora 17.00, pelerinii se vor indrepta spre Catedrala „Sfantul Mucenic Gheorghe si Sfantul Iachint de Vicina“ pe bulevardul Gh. Petrascu – dinspre bisericile „Sf. Ioan Botezatorul“ si „Inaltarea Domnului“, pe bulevardul 1 Decembrie - dinspre bisericile „Adormirea Maicii Domnului“ si „Sf. Imparati Constantin si Elena“ si pe str. Stefan cel Mare - dinspre bisericile "Sf. Voievozi - Vechi“ si „Sf. Ierarh Nicolae“.

La procesiuni vor participa si copiii si tinerii din parohii inscrisi la proiectele catehetice „Hristos impartasit copiilor” si „Alege scoala!”, insotiti de profesorii de religie din Eparhie.

A doua etapa a pelerinajului va continua duminica 13 aprilie a.c., prin participarea elevilor si tinerilor la Sfanta Liturghie.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Aprilie 2014

Vizualizari: 770

Voteaza:

Pelerinajul de Florii in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE