Pelerini din Episcopia Giurgiului la mormantul Sfantului Paisie Aghioritul

Sâmbăta, 11 iulie, alături de cei peste douăzeci de mii de credincioși prezenți la Mănastirea „Sf. Ioan Teologul" - Suroti din apropierea Salonicului, la mormântul Sfântului Paisie Aghioritul,printre care s-au aflat și foarte mulți pelerini români veniți din diferite regiuni ale țării noastre, a fost prezent şi Preasfințitul Părinte Ambrozie însoțind un grup de pelerini organizat de către Părintele Sabin Mâţ, consilier administrativ şi părintele Arhidiacon Alexandru Ştefan.

Din grupul de pelerini au mai făcut parte clerici şi credincioși din Episcopia Giurgiului, toți aceștia dorind cu mare evlavie să se închine Sfântului Paisie în preajunul prăznuirii sale, în ziua de 12 iulie, pentru prima dată de la canonizarea sa din 20 ianuarie 2015 de către Patriarhia Ecumenică a Constantinopolul, la propunerea Sfintei Kinotite (SFINTEI OBŞTI/CONDUCERI) a Sfântului Munte Athos.
Impresionanta slujbă de priveghere a fost săvârșită de către Întâistătătorul Scaunului Ecumenic, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopoluilui care a binecuvântat pe toți pelerinii prezenți, fiind înconjurat de către foarte mulți ierarhi și clerici din întreaga lume. Cu acest prilej, a avut loc proclamarea /citirea Tomosului Sinodal de recunoaștere a sfințeniei vieții Sfântului Paisie, monah nevoitor în Sfântul Munte al Athosului, ctitor la Mănăstirea Konitza și al Mănăstirii de la Suroti, unde a ales să trăiască în ultima parte a vieții sale.

La solicitarea Patriarhiei Ecumenice şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care l-a cunoscut personal pe Sfântul Paisie şi cu aprobarea unanimă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a fost însemnată în calendarul nostru creştin-ortodox data de 12 iulie ca zi de prăznuire a Sfântului Paisie Aghioritul, alături de Sfânta Icoană Prodromiţa.

În continuare grupul de pelerini al eparhiei noastre a făcut un alt popas duhovniceasc la Mănăstirea Sf. Arsenie Capadocianul - Vatopedi, Halkidiki, Grecia, unde Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către Preacuviosul Părinte Arhim. Theoklitos Bolkas, stareţul mănăstirii.

Cu acest prilej, părintele stareț a primit din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie mai multe publicații tipărite la Editura Episcopiei Giurgiului.

Ultimul popas duhovnicesc a fost Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul" Metamorfosi care se află pe teritoriul localităţii Suroti, unde pelerinii giurgiuveni au fost primiți de maica stareță Eufimia.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

15 Iulie 2015

Vizualizari: 579

Voteaza:

Pelerini din Episcopia Giurgiului la mormantul Sfantului Paisie Aghioritul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE