Permanenta Consiliului Eparhial la Caransebes

Miercuri, 26 iunie, la resedinta episcopala din Caransebes, a avut loc sedinta Permanentei Consiliului Eparhial. Intalnirea a fost prezidata de catre Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului. Pe ordinea de zi au fost mai multe temeiuri privitoare la bunul mers al eparhiei, in toate sectoarele de activitate.

In cadrul sedintei, teologul Ungar Vali Petrica a fost numit preot pe seama parohiei vacante Duleu din Protopopiatul Resita. Totodata s-au discutat probleme de natura misionara in comunitatile parohiale acolo unde preotii nu pot locui in parohie datorita inexistentei unei case parohiale.

In acest context, punctual au fost gandite anumite strategii administrativ-misionare, potrivit carora in colaborare cu autoritatile locale si cu alte institutii de invatamant sa se identifice locatii, care nu mai sunt utilizate si pot primi o functionalitate in cadrul unitatilor parohiale, conforme cu protocolul incheiat de Patriarhia Romana cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu Ministerul Ministerul Administratiei si Internelor.

De asemenea i-au fost incredintate parintelui diacon Nicolae Codrea atributii in cadrul Biroului de presa al Episcopiei Caransebesului in relatie cu Centrul de presa Basilica al Patriarhiei Romane.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

.

27 Iunie 2012

Vizualizari: 453

Voteaza:

Permanenta Consiliului Eparhial la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE