Peste 200 de tineri au trait bucurii duhovnicesti la manastirea Topolnita

Episcopia Severinului si Strehaiei, prin Sectorul Invatamant si Tineret a organizat la manastirea Topolnita, in data de 30 mai, ,,Intalnirea tinerilor crestin-ortodocsi mehedinteni. Actiunea s-a desfasurat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti, Asociatia Anastasia si parohiile implicate in proiectul „Hristos impartasit copiilor”.

Programul manifestarii a inceput cu savarsirea Sfintei Liturghii de catre un Prea Sfintitul Parinte Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei.

La aceasta actiune au participat peste 200 de copiii implicati in proiectul „Hristos impartasit copiilor”(cls.V-VIII) si tineri din liceele judetului Mehedinti.



Dupa ce au luat parte la agapa, elevii au fost impartiti mai intai in zece grupuri de discutii, dupa care concluziile au fost dicutate in plenul adunarii.

Intalnirea tinerilor crestin-ortodocsi mehedinteni este una de traditie, intrucat din 2004 si pana astazi tinerii s-au intalnit impreuna cu cei din Arhiepiscopia Craiovei.

Anul acesta este prima data cand se intalnesc doar tinerii din judetul Mehedinti.

Tema de anul acesta a fost ,,Familia crestina, biserica de acasa”. Dintre obiectivele acestui proiect amintim: dezvoltarea abilitatilor de comunicare, sporirea respectului fata de parinti si fata de familie ca cea mai importanta componenta a societatii.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

31 Mai 2010

Vizualizari: 456

Voteaza:

Peste 200 de tineri au trait bucurii duhovnicesti la manastirea Topolnita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE