Piatra de temelie pentru biserica "Sfantul Ierarh Alexandru”

Situata pe Bulevardul Muncii Nr. 8, parohia a fost infiintata la inceputul acestui an. Maine dimineata va fi oficiata Sfanta Liturghie iar dupa-masa va fi prezent in mijlocul credinciosilor Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, care va pune piatra de temelie pentru biserica parohiei.

"Vom incepe Utrenia la ora 8, Liturghia la ora 9, in care il vom cinsti pe Sfantul Alexandru, urmand ca seara de  la ora 18:00 sa ne intalnim cu Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, care va veni sa aseze piatra de temelie. Am reusit sa sapam groapa pentru viitoarea fundatie a bisericii si aici se va aseza piatra de temelie”, a declarat parintele paroh Claudiu Melean.

In perioada urmatoare vor demara lucrarile de constructie ale bisericii si pana in iarna se incearca sa fie terminat demisolul pentru a se putea desfasura aici programul liturgic. In momentul de fata, Sfintele Slujbe se  oficiaza  intr-o capela special amenajata in sediul unei firme, iar cand timpul este frumos, pe altarul de vara.

Sfantul Alexandru, ocrotitorul parohiei clujene,  a trait in secolul al IV-lea. A fost episcop al Alexandriei si a participat la primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, unde a combatut erezia ariana. Sfantul Ierarh Alexandru a trecut la cele vesnice in anul 328.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

30 August 2013

Vizualizari: 608

Voteaza:

Piatra de temelie pentru biserica "Sfantul Ierarh Alexandru” 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE