Pomenire de opt ani a Mitropolitului Antonie Plamadeala, la Sambata de Sus

Sute de credinciosi au venit la Manastirea “Brancoveanu” de la Sambata de Sus, la sarbatoarea Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul, pentru a participa la Sfanta Liturghie oficiata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului si la slujba de pomenire a Mitropolitului Antonie Plamadeala.

Ziua de pomenire si de rugaciune pentru sufletul marelui mitropolit al Ardealului a inceput cu Sfanta Liturghie arhiereasca, oficiata de urmasul acestuia pe scaunul de la Sibiu, IPS Mitropolit Laurentiu. Slujba religioasa a fost oficiata in Paraclisul manastirii, iar in soborul slujitor au facut parte staretul manastirii fagarasene, arhimandritul Ilarion Urs, pr. prof. univ. dr. Viorel Ionita, vietuitori ai asezamantului monahal si alti preoti, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit credinciosilor prezenti despre viata Sfantului Ioan Botezatorul si a amintit momentul intemnitarii si al uciderii sale. Ierarhul a subliniat faptul ca Sfantul Ioan Botezatorul este model de ascet si de prooroc, un ales al lui Dumnezeu, care a pregatit venirea Mantuitorului Iisus Hristos in mijlocul poporului ales.

Dupa Sfanta Liturghie, ierarhul si soborul slujitor au oficiat slujba de parastas pentru Mitropolitul Antonie Plamadeala. Dupa pomenire, pr. prof. univ. dr. Viorel Ionita de la Facultatea de Teologie “Justinian Patriarhul” din Bucuresti si fost director la Conferinta Bisericilor Europene, a amintit tuturor cateva lucruri importante din viata si activitatea Mitropolitului Antonie Plamadeala. Parintele professor si-a adus aminte cu drag de activitatea Mitropolitului Antonie pe plan ecumenic si de capacitatea acestuia de a reprezenta Biserica Ortodoxa cu multa demnitate si intelepciune la intalnirile internationale.

Pomenirea Mitropolitului Antonie Plamadeala s-a incheiat cu o slujba la mormantul acestuia din incinta manastirii, in prezenta multor credinciosi care l-au cunoscut si au fost apropiati de ierarhul trecut la Domnul. La aceasta slujba religiosa au fost pomeniti si ceilalti mitropoliti ai Ardealului, o parte dintre acestia fiind inmormantati tot la manastirea fagaraseana.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

30 August 2013

Vizualizari: 713

Voteaza:

Pomenire de opt ani a Mitropolitului Antonie Plamadeala, la Sambata de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE