Portughezii sustin avortul, dar prea putini

 

In cadrul unui referendum national desfasurat la 11 februarie, portughezii care au votat si-au exprimat sprijinul pentru propunerea de eliminare a unor restrictii privind avortul. Desi numarul participantilor la referendum s-a aflat sub limita ceruta pentru ca rezultatul sa poata deveni lege, premierul Jose Socrates a spus ca guvernul sau isi va continua planurile de legalizare a avortului.

 

"Oamenii s-au exprimat clar", a afirmat Socrates, indicand spre rezultatele care arata ca 59.25% dintre votanti au aprobat propunerile legate de legiferarea avortului, doar 40,75% opunandu-se. Insa la vot s-au prezentat doar 40% dintre portughezi, in timp ce pentru ca propunerea sa devina lege ar fi fost nevoie de o participare a 50% din populatie.

In 1998 a avut loc un referendum similar pe tema avortului, 51% dintre votanti pronuntandu-se pro-avort, dar si acel referendum a fost invalidat datorita neparticiparii portughezilor.

 

Propunerea pusa in fata portughezilor ieri cerea ca avortul sa fie permis la cerere in clinici specializate, pana in saptamana a 10-a de sarcina. Premierul Socrates a spus ca aceeasi propunere va fi acum adusa in fata Parlamentului. El s-a declarat increzator ca masura legislativa va fi aprobata. Portugalia permite acum avortul doar in cazuri de viol, de severe deformari fetale sau cand este in pericol viata mamei. Printre natiunile Europei, doar Portugalia, Irlanda si Malta interzic avortul in majoritatea circumstantelor.

 

Sursa: catholica.ro

 

.

13 Februarie 2007

Vizualizari: 2222

Voteaza:

Portughezii sustin avortul, dar prea putini 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE