Praznuirea Sf. Antonie cel Mare la manastirea mehedinteana Vodita

Vineri, 17 ianuarie, manastirea mehedinteana Vodita, ctitorie a Sfantului Cuvios Nicodim, a imbracat straie sarbatoresti. In ziua praznuirii Sf.

Antonie cel Mare, chinovia de pe Valea Voditei si-a cinstit dupa cuviinta ocrotitorul.

Praznicul inchinat unuia dintre cei mai insemnati parinti ai pustiei a inceput inca de joi seara, cand in bisericuta sfantului asezamant monahal a fost savarsita slujba vecerniei mari unita cu Litia.

In ziua sarbatoririi sfantului, la vechea vatra monastica a poposit Chiriarhul locului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, cel care in 1990 avea sa reinfiinteze cinstitul asezamant dupa cateva veacuri de ruina.

Cu ocazia hramului, ierarhul a oficiat Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, dupa cum ne-a transmis Arhid. Adrian Olarean. La ceremonia religioasa au luat parte vietuitorii sfintei manastiri si cateva zeci de credinciosi, petrecand cateva ceasuri de rugaciune si reculegere.

In cuvantul de invatatura, Parintele Episcop a evocat personalitatea Sfantului Cuvios Antonie cel Mare, organizatorul monahismului rasaritean. Preasfintia Sa a aratat ca Sf. Antonie este deopotriva ocrotitor al calugarilor si al credinciosilor ce il cinstesc sau ii poarta numele.

La finalul slujbei, Parintele Episcop a felicitat cu prilejul onomasticii pe doi dintre slujitorii Bisericii, preotul Antonie Toader, paroh de Banovita si parintele arhidiacon Adrian Antonie Olarean, slujitor la Catedrala episcopala din Drobeta Turnu Severin.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

17 Ianuarie 2014

Vizualizari: 623

Voteaza:

Praznuirea Sf. Antonie cel Mare la manastirea mehedinteana Vodita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE